08.11.2022 00:18

Pompierii dâmbovițeni, „pe jar”

Pompierii dâmbovițeni, „pe jar”
Galerie foto

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat la 81 evenimente: 18 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, mijloace auto etc.), 23 incendii de vegetație, 9 acțiuni la accidente rutiere, 23 acțiuni de asistență persoane aflate în dificultate, 1 misiune pirotehnică pentru asanare de muniție și 7 acțiuni la alte situații de urgență (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate și au intervenit la 201 cazuri medicale.

Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 69 misiuni de recunoaștere și informare preventivă în localități din raioanele de intervenție și 19 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița. O intervenție dificilă și periculoasă pentru pompieri a fost înregistrată marți, 2 noiembrie, când au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un tunel de cabluri de înaltă tensiune.

Incendiul a fost localizat în scurt timp, dar operațiunile de stingere au fost de durată din cauza degajărilor mari de fum, a spațiului redus în care au acționat și a distanței lungi, peste 20 m in interiorul tunelului, pe care pompierii sunt nevoiți să-i parcurgă până la locul de ardere. Au acționat 16 pompieri militari, în sprijinul cărora au intervenit și membri din cadrul SPSU de la doi operatori economici din apropiere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Fiind o perioadă cu temperaturi ridicate, în săptămâna anterioară s-a înregistrat o creștere a incendiilor de vegetație uscată. Au fost transmise către APIA și GNM informări privind situația centralizatoare a incendiilor de vegetație produse la nivelul județului pentru luarea măsurilor din competență. În săptămâna anterioară s-a înregistrat o creștere și a incendiilor la gospodăriile cetățenilor.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE