29.09.2022 00:18

Pompierii au înfruntat un incendiu forestier

Pompierii au înfruntat un incendiu forestier
Galerie foto

Ieri, 28 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița a organizat un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren, pe raza comunelor Cobia și Dragodana.

Conform scenariului exercițiului, în jurul orei 10.00, dispeceratul ISU Dâmbovița a fost anunțat de producerea unui incediu la pădurea situată în zona fostului Parc Petrolier Căpșuna, pe raza comunei Cobia.

Pe timpul operațiunilor de stingere a incendiului la fond forestier a fost anuntat prin apel 112 că o persoană s-a rătăcit în pădure, pe raza satului Căpșuna, într-o porțiune cuprinsă între zona fostului parc petrolier Căpșuna și DJ 702 E. Din primele informații, persoana este cunoscută cu diabet și nu posedă telefon mobil.

S-au dispus imediat măsuri de constituire a unei echipe mixte formată din pompieri, polițiști, jandarmi, personal silvic și cetățeni pentru căutarea persoanei.

În scurt timp persoana a fost găsită, fiind vorba de un bărbat de 50 ani, care a fost preluat de echipajul SMURD Găești pentru îngrijiri medicale. Persoana a fost asistată la fața locului și transportată la CPU Găești pentru investigații de specialitate.