26.08.2019 00:16

Poluarea de la Priboiu, în colimatorul PNL

Poluarea de la Priboiu, în colimatorul PNL
Galerie foto

*Consilierul județean PNL Bogdan Marcu a punctat faptul că până la rezolvarea problemei de poluare generate de un rezident actual al parcului industrial din Priboiu, consilierii județeni PNL Dâmbovița nu vor fi de acord cu proiectul de hotărâre privind instalarea în zonă a unui incinerator de deșeuri

 

Ștefan Khalil


La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul filialei PNL Dâmbovița a avut loc o conferință de presă coordonată de președintele organizației județene, Virgil Guran. Una dintre problemele discutate a fost ridicată de consilierul județean PNL Bogdan Marcu, în legătură cu instalarea unui incinerator de deșeuri în zona parcului industrial din Priboiu. Proiectul s-a discutat și în ultimele două ședințe ordinare de Consiliu Județean. Consilierii PNL susțin că instalarea acestui incinerator ar putea să polueze zona parcului Priboiu, afectând și locuințele oamenilor din apropiere.

,,Societatea Parc Industrial Priboiu dorește să contruiască pe cheltuiala proprie o platformă un incinerator și un depozit frigorific. Am adresat în ședințele comisiilor de specialitate întrebări aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, nu am primit răspunsuri concludente, motiv pentru care proiectul acesta a fost retras de pe ordinea de zi la ședința ordinară din data de 30.07.2019. La nici două săptămâni de zile de la retragerea acestui proiect de hotărâre, ne-am trezit din nou cu el pe ordinea de zi la ședința de luna aceasta”, a declarat Bogdan Marcu, din partea PNL Dâmbovița.

Consilierul județean a punctat faptul că până la rezolvarea problemei de poluare generate de un rezident actual al parcului, consilierii județeni PNL Dâmbovița nu vor fi de acord cu proiectul de hotărâre.

 

Dezbatere propusă pentru problema mirosului de la Priboiu

În ceea ce privește problema mirosului de la Priboiu, despre care mulți dintre locuitorii din zonă spun că este cauzată de una dintre fabricile din Parcul Industrial, se încearcă realizarea unor pași înainte, deși cu o oarecare greutate. Reprezentantul unui grup de cetățeni care au protestat recent în stradă împotriva mirosului au informat pe o rețea de socializare că au purtat discuții cu operatorul economic pentru a se ajunge la o soluție, iar reprezentanții firmei au propus o dezbatere pe acest subiect.

„Am cerut un punct de vedere conducerii Marchand, în ceea ce privește măsurile care se prevăd pentru stoparea mirosului. (...) Se pregătesc pentru modificarea instalațiilor generatoare de miros și au în vedere noi investiții pentru combaterea mirosului, dar asta doar după ce vor obține autorizațiile necesare acestor schimbări”, a postat reprezentantul grupului, redând în continuare răspunsul celor de la fabrica împricinată: ,,Facem totul ca să modernizăm și să îmbunătățim producția și implicit calitatea aerului, chiar dacă, repet, ne încadrăm în normele UE. Ne interesează o cât mai bună conviețuire cu cetățenii. Așteptăm să facem o dezbatere pe această temă. Propun să o facem pe 11-12.09, ca să vă pot prezenta ceva concret”. Rămâne să vedem care va fi deznodământul acestor probleme presante.