27.05.2016 00:17

Polițiștii vor fi plătiți pentru ziua alegerilor locale

Polițiștii vor fi plătiți pentru ziua alegerilor locale
Galerie foto

❚ Orele lucrate și sporurile pe care polițiștii le vor efectua în zilele de 4 și 5 iunie vor fi retribuite, anunță liderul Sindicatului Polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan ❚ Dacă la acest capitol s-a găsit o soluție, pe capitolul privind salarizarea sunt continuate negocierile cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și cei ai Ministerului Muncii pe problema noii Ordonanțe ❚ „Aici discuția este foarte lungă. Deci pe acest subiect, dar și pe încadrarea de polițiști pe locurile vacante pentru acoperirea necesarului încă sunt în curs negocieri”, a mai precizat liderul sindical Florin Bălan

VIRGIL VOINESCU


Propunerea sindicatelor polițiștilor de a se plăti orele lucrate în ziua alegerilor locale (5 iunie) a fost acceptată după negocieri succesive, ne-a declarat liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Biroul Teritorial Dâmbovița, Florin Bălan. Acesta a spus că și la aceste alegeri Poliția are repartizate secții de votare pentru a fi păzite și pentru această activitate s-au alocat și fondurile necesare pentru plată.

„Serviciul de pază efectuat de polițiști, la alegerile locale din data de 5 iunie, va fi plătit. Vor fi plătite orele lucrate și sporurile care se acordă pentru zilele de sâmbătă și duminică. Sindicatelor le-a fost acceptată propunerea și s-au alocat și fondurile necesare efectuării plăților”, ne-a declarat liderul SNPPC - Biroul Teritorial Dâmbovița, Florin Bălan.

El a ținut să precizeze că dacă la acest capitol s-a găsit o soluție, sunt continuate negocierile cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și cei ai Ministerului Muncii pe problema noii Ordonanțe privind salarizarea.

„Noi avem o situație discriminatorie în privința unor sporuri. Avem colegi care beneficiază de un spor salarial acordat pe legislația din 2009, iar cei care au fost încadrați ulterior nu au acest drept. Aici discuția este foarte lungă. Deci pe acest subiect, dar și pe încadrarea de polițiști pe locurile vacante pentru acoperirea necesarului încă sunt în curs negocieri”, a mai spus liderul sindical Florin Bălan.