27.09.2016 00:20

Polițiștii cer salarizare unitară

Polițiștii cer salarizare unitară
Galerie foto

❚ Cadrele din poliție au solicitat Ministerului de Interne elaborarea unei legislații de salarizare corectă, unitară, care să elimine toate discriminările din sistem ❚ Potrivit liderului Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual Dâmbovița, Florin Bălan, există discrepanțe salariale între aceleași categorii de personal în ceea ce privește sportul de studii superioare, sporul pentru munca de noapte și acordarea diferenței până la 10% pentru o parte dintre polițiști

VIRGIL VOINESCU

 


 

Sindicatele polițiștilor au solicitat administrației Ministerului de Interne realizarea unei legislații de salarizare unitare în sistem și eliminarea discriminărilor produse prin Ordonanța 57/2016, ne-a declarat liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Dâmbovița, Florin Bălan.

„S-a cerut Ministerului de Interne să aplice legea, în așa fel încât să reducă discriminările ce se referă la sporul de studii superioare, sporul pentru munca de noapte și acordarea diferenței până la 10% pentru o parte dintre polițiști. Acest ultim caz s-a prezentat ca fiind o greșeală tehnică. Cât privește sporul pentru munca de noapte, care a fost introdus în salariu, este un lucru incorect. Nu este permisă introducerea în salariu a orelor lucrate noaptea. Contravine legislației. O altă problemă ridică și sporul de studii superioare. O parte dintre polițiști îl primesc încă din anul 2009. Alții nu primesc. Au fost o serie de probleme. Într-o perioadă au fost tăiate, apoi au fost reintroduse. Este solicitată rezolvarea acestor situații. Practic se dorește o salarizare unitară în sistem”, ne-a declarat liderul SNPPC Dâmbovița.

Ceea ce se petrece acum cu salariile polițiștilor este exact ce s-a întâmplat prin promovarea Legii 75/2015, subliniază liderul sindical, amintind ”că și ea anunța reducerea discriminărilor în categoria bugetarilor, dar care, trecută tacit prin Parlament, nu s-a aplicat unor categorii de salariați prin refuzul angajatorilor. Practic, s-a aplicat numai la nivel central, la Guvern, Președinție și unor demnitari. Acum există un dialog și sperăm să se finalizeze cât mai curând cu o legislație unică de salarizare”, a conchis Florin Bălan.