04.10.2017 00:21

Polițiști dâmbovițeni protestează la Guvern

Polițiști dâmbovițeni protestează la Guvern
Galerie foto

❚ La acțiunea sindicală participă peste 20 de polițiști din departamentele de Poliție Națională și Poliția Transporturi Feroviare ❚ Lista de revendicări a polițiștilor privește modificarea Legii nr. 62 a Dialogului social, salarizarea precară a polițiștilor, dar și transferul taxelor de la angajator la angajat care aduce mari dezavantaje salarizării polițiștilor ❚ „ Legile s-au făcut fără a se ține cont de propunerile sindicatelor. Practic la Camera Deputaților au dispărut și unele articole ce fuseseră votate de Senat”, ne-a declarat liderul sindicatului polițiștilor Dâmbovița, Florin Bălan

VIRGIL VOINESCU

 


 

Polițiștii dâmbovițeni membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) participă mâine, (n. r. astăzi 4 octombrie) începând cu ora 11,00 la mitingul de protest sindical organizat de Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” în Piața Victoriei din Capitală. Liderul sindicatului polițiștilor Dâmbovița, Florin Bălan, ne-a declarat că la acțiunea sindicală participă peste 20 de polițiști din departamentele de Poliție Națională și Poliția Transporturi Feroviare care, alături de ceilalți din țară, vor duce la Guvern mesajul de nemulțumire al colegilor lor. „Lista de revendicări sindicale a polițiștilor mai privește și modificarea Legii nr. 62 a Dialogului social, dar și salarizarea precară a polițiștilor, subfinanțarea și transferul taxelor de la angajator la angajat care aduce mari dezavantaje salarizării polițiștilor”, a declarat liderul de sindicat, Florin Bălan.

„La noi s-au făcut simulări numai pe condiții normale, nu și pe condițiile speciale unde taxele sunt mai mari. Aici este o problemă. Practic în această situație se pierde din salariu. Nu este o rezolvare corectă și legală din punctul de vedere al angajatului. Probleme sunt, deci, pe sistemul de salarizare. Sunt unele sporuri pentru polițiștii care lucrează în diverse condiții de muncă, respectiv de la condiții normale, la condiții deosebite sau condiții speciale și acestea trebuie acordate. Ori, în lege este trecută acordarea sporului până la 30% ceea ce lovește în veniturile polițiștilor respectivi. Legislația nu a ținut cont de condițiile de muncă diverse din sistemul de ordine publică, apărare și siguranță națională. Legile s-au făcut fără a se ține cont de propunerile sindicatelor. Practic la Camera Deputaților au dispărut și unele articole ce fuseseră votate de Senat. În consecință, dacă nu se revine, în momentul când se va aplica legea, vor apărea probleme. Mai mult, deși există deficit foarte mare de personal, sporul de 40% pentru asigurarea intervenției de la domiciliu a dispărut. De la 1 ianuarie 2018 nu se mai plătește”, ne-a explicat liderul sindical, Florin Bălan, care a spus că, în județ, serviciul polițienesc este greu de asigurat.

„Deși la medici sporul a rămas, la polițiști a dispărut. Nu se mai acordă și, în consecință, nu știm de la 1 ianuarie viitor (2018) cu ce se va asigura intervenția la domiciliu atunci când vor fi probleme. Concret, polițiștii protestează pentru toate aceste probleme punctuale dar și pentru Legea nr. 62 a Dialogului social care trebuia modificată și adaptată la nevoile pe care le au sindicatele la nivelul anului 2017 și le vor transmite Guvernului din Piața Victoriei”, a conchis liderul sindical, Florin Bălan.