11.09.2014 00:19

Politica de bordură

Politica de bordură
Galerie foto

ALINA MAVRODIN VASILIU

 


 

Mi s-au strepezit neuronii când l-am văzut pe nea Traian făcând echilibristică pe bordură prin bătătura NATO. Toți ceilalți președinți mergeau fain-frumos la summit pe poteca asfaltată, cu mâinile pe lângă corp, ori cu ele la spate, ca orice politicieni înțelepți ai planetei.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Doar al nostru își vârâse adânc mâinile în buzunare și dădea din gură pe… bordură. Pe românașii mei nu cred să-i fi luat prin surprindere imaginea cu pricina, fiindcă-l știu pe nea Traian ce mult îi place să umble cu mâinile în buzunare. Mai ales în buzunarele lor! Cât despre pasiunea lui pentru borduri s-ar putea scrie, cred, șiun roman polițist. Și totuși, te-ai fi așteptat ca măcar în deplasare președintele jucător să nu ducă politica de bordură pe care-o joacă acasă de zece ani, neobosit de suspendările luate pentru „buna” purtare. Eu, recunosc, habar n-am cum e-n jocul lor european și transatlantic făcut de dragul securității mondiale, dar nea Traian poate oricând să ne explice doct cum e cu politica de bordură.

A mai făcut-o și-n anii trecuți, vorbind despre politica de centură, pe care schelălăie slugarnic niște cățelușe aciuate-n propagandă după ce-au dat din coadă prin Casa Poporului. Că uitai să vă zic că există și-n presa „democrată” așa ceva, vorba aia, niște așa-numiți și bine hrăniți „câini de pază ai democrației” de care până și specia canină s-ar putea rușina. Cățeii cu pricina n-au turbat că nea Traian al lor a mers împleticit pe bordura NATO ca pe marginea șanțului mioritic, tot așa cum n-au scheunat deontologic nici când politica de centură le-a dat cu bordura-n gură pe motiv că presa ar fi devenit o vulnerabilitate la adresa siguranței naționale.

Vorba aia: „Cuțu - cuțu, na Grivei,/ O bordură dacă vrei/ Nuțica ți-o pune-n coș/ C-are bani de la Cocoș”. Și-apoi să te ții emisiuni de geopolitică despre cât sunt de strategice bordurile NATO pentru siguranța națională și ce profit ne-ar aduce dacă am exporta și-n UE dar și peste Atlantic politica de bordură, de centură, de parcare și de trotuare practicată cu atâtea „succesuri” în România ultimului deceniu.

www.alinamavrodin.ro