21.11.2014 00:14

Poliția Dâmbovița... numără delictele silvice

Poliția Dâmbovița... numără delictele silvice
Galerie foto

❚ Luna trecută au fost verificate 7 exploatări forestiere și instalații de debitat, dar și 200 de autovehicule de transport lemne ❚ Polițiștii au constatat 21 de infracțiuni și au aplicat 67 de amenzi


În cursul lunii octombrie a.c., polițiștii dâmbovițeni au organizat 90 de acțiuni pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul silviculturii. Activitățile au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea și comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum și asupra tuturor documentelor existente.

Din numărul total al acțiunilor, 36 au fost efectuate în fondul forestier, 9 pe linia verificării provenienței, legalității prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos și 38 în ceea ce privește legalitatea transportului de material lemnos. În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat 7 exploatări forestiere și instalații de debitat material lemnos și 200 mijloace de transport.

În perioada de referință, polițiștii au constatat 21 de infracțiuni la Legea 46/2008 privind Codul Silvic, din care 19 în mediul rural. De asemenea, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița