13.10.2015 00:19

Poliția cere sprijin primăriilor pentru organizarea pazei comunale

Poliția cere sprijin primăriilor pentru organizarea pazei comunale
Galerie foto

❚ Legea prevede ca persoanele fizice sau juridice care dețin terenuri agricole să-și organizeze pază în asociere sau personal ❚ Totuși, asigurarea pazei este și o obligație a autorităților locale, dar poliți știi sunt dispuși să colaboreze pentru stoparea furturilor

C.D.


Agenții din cadrul Postului de Poliție Bezdead au fost sesizați de o femeie, de 79 de ani, cu privire la faptul că o persoană i-a sustras prune dintr-o livadă din localitate.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat bănuitul în persoana unui bărbat, de 60 de ani. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Polițiștii dâmbovițeni reamintesc faptul că, potrivit legislației în vigoare, persoanele fizice sau juridice care dețin, cu orice titlu, terenuri agricole își pot organiza, în asociere sau individual, paza culturilor de pe câmp, cu paza proprie sau prin societățile specializate de pază. Având în vedere că a început sezonul recoltelor, polițiștii vor include în itinerariile de patrulare punctele de acces de și din câmp, precum și drumurile de exploatare agricolă și vor verifica legalitatea transporturilor de produse agricole pe arterele de circulație.

Poliția solicită sprijin din partea autorităților locale în vederea identificării unor metode eficiente de organizare a pazei comunale, obligativitate stipulată în cuprinsul Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.