22.07.2022 00:14

Poliția, sfaturi contra caniculei

Poliția, sfaturi contra caniculei
Galerie foto

Zilele acestea se înregistrează temperaturi foarte ridicate. Pentru evitarea unor evenimente negative, polițiștii dâmbovițeni le recomandă cetățenilor:

*Evitați, pe cât posibil călătoriile lungi în zilele de caniculă, iar dacă acestea nu pot fi amânate, asigurați-vă că aveți lichide suficiente pentru hidratarea dumneavoastră și a ocupanților autoturismului!

*În timpul călătoriei, faceți pauze dese în spații răcoroase și hidratați-vă consistent!

În cazul în care, deplasările nu pot fi evitate, încercați să le efectuați în primele ore ale dimineții sau seara, temperaturile fiind mai scăzute!

*Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că starea tehnică a autovehiculul este bună, că instalația de climatizare funcționează,  că aveți la îndemână apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare și stingătorul de incendiu.

*În cazul în care, vă simțiti obosiți, nu conduceți! Oboseala este considerată una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice.

*Dacă aveți probleme cardiace sau alte afecțiuni medicale de natură a împiedica șofatul în condiții de siguranță, se recomandă să evitați, pe cât posibil, deplasarea cu autovehiculul în perioadele caniculare, iar dacă acest lucru este absolut necesar, luați-vă un însoțitor în autovehicul.

*Circulați cu atenție,  fiți calmi, nu vă enervați și dați dovadă de respect în trafic. Un comportament agresiv sporește gradul de implicare în evenimente negative.

*Nu lăsați copiii sau animalele de companie să aștepte în mașină, în soare! Starea acestora de sănătate poate fi grav afectată de temperaturile extreme!

*Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.