05.03.2015 00:21

Poliția Dâmbovița, în cârca transportatorilor de persoane

Poliția Dâmbovița, în cârca transportatorilor de persoane
Galerie foto

❚ Numai în ultima săptămână polițiștii rutieri au aplicat zeci de sancțiuni după ce au constatat că mulți operatori de transport merg... pe lângă lege ❚ Totuși, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița recomandă cetățenilor să refuze călătoria în condiții neconforme și mai ales să nu accepte transportul fără emiterea biletului

VIRGIL VOINESCU

 


 

În ultimele zile au existat în spațiul public din ce în ce mai multe semnale privind harababura din transportul public de persoane dâmbovițean. Situația nu a fost semnalată numai de călători nemulțumiți, ci foarte alarmat de ceea ce se întâmplă în acest domeniu s-a arătat și prefectul județului. Ioan Marinescu a transmis deja două avertismente publice instituțiilor deconcentrate cu atribuții în supravegherea transportului de persoane. Totodată, șeful Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Danil Zepiși, a declarat recent că în acest domeniu s-au constatat mai multe abateri, care nu au scăpat nesancționate de Poliția Rutieră.

„În ultima săptămână, noi am aplicat zeci de sancțiuni contravenționale. Totodată, aproape săptămânal informăm Consiliul Județean și transmitem copii după procesele-verbale aplicate pentru neregulile constatate în transportul de persoane din județ”, a precizat șeful Poliției Dâmbovița. Totuși, comisar șef Danil Zepiși a sugerat călătorilor să „refuze să folosească aceste mijloace de transport atunci când sunt neconforme. Cetățeanul trebuie să-și cunoască drepturile și să ceară emiterea biletului de călătorie care, în situația unui eveniment rutier, constituie «biletul de asigurare». A primit biletul, poate primi daune în cazul în care suferă traume”, a declarat șeful IJP Dâmbovița.

Totuși, ne întrebăm cum pot dâmbovițenii să refuze să călătorească în mijloacele de transport neconforme, pentru că în multe cazuri nu mai există alți operatori de transport pe rutele pe care oamenii au nevoie. Vă reamintim că în mai puțin de o lună prefectul județului, Ioan Marinescu, și-a declarat public nemulțumirea legată de transportul de persoane, în care a acuzat că există „un dezmăț total”.