16.08.2022 00:16

"Polițiștii să ne întrebe dacă am reușit și noi să mărim salariile"


Galerie foto

*„Ar trebui să ne întrebe și pe noi dacă am reușit să mărim salariile angajaților noștri, cei care plătesc aceste contribuții, dacă avem să le mărim la nivelul salariilor bugetarilor și eu vă spun că este o problemă”

 

Violeta Stanciu


Protestele de stradă ale angajaților din sistemul public, în prezent ale polițiștilor, dar cu siguranță din toamnă vor fi mult mai multe, nu sunt văzute cu ochi buni de unii reprezentanți ai clasei politice, mai ales de către cei care activează în mediul privat și plătesc salarii propriilor angajați, dar nu salarii la nivelul celor pe care le primesc bugetarii, ci mult mai mici. Un astfel de reprezentant este secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște care și-a expus punctul de vedere în cadrul unei recente conferințe de presă.

„Trebuie să întrebăm sindicaliștii din poliție dacă sunt îndreptățite sau nu să ceară majorări salariale. Eu nu pot să vă spun dacă sunt îndreptățite... Eu lucrez în privat și din taxele și impozitele noastre sunt plătiți și angajații din poliție, din Ministerul de Interne. Ar trebui să ne întrebe și pe noi dacă am reușit să mărim salariile angajaților noștri, cei care plătesc aceste contribuții, dacă avem să le mărim la nivelul salariilor bugetarilor și eu vă spun că este o problemă. De fapt cei care muncesc și plătesc acești bani către statul român, pentru ca statul român să plătească angajații, câștigă cu mult mai puțin decât cei care beneficiază de aportul angajaților din privat. Aceasta este o problemă reală în societatea românească”, a declarat secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște.