02.09.2022 00:15

Polițiștii pregătesc lupte sindicale

Polițiștii pregătesc lupte sindicale
Galerie foto

*„Din octombrie, în poliție, se sistează banii pe haine, vă dați seama se primesc 150 de lei și se sistează 250 de lei, adică suntem pe minus”

  

Violeta Stanciu


Sindicaliștii din poliție au luat momentan o pauză de la protestele de stradă! ,,Bruma’’ de majorare salarială pe care au obținut-o, de circa 150 de lei, nu îi mulțumește deloc pe polițiști care vor decide în perioada următoare ce vor face în continuare... Potrivit liderului de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan, săptămâna viitoare va avea loc Consiliul Național al SNPPC unde se vor discuta variantele de luptă sindicală.

„Urmează să avem întâlnirea anuală a liderilor de sindicat și vom lua o decizie cu privire la continuarea protestelor și forma sub care vor fi continuate. Este o nimica toată această creștere, de 150 de lei. Toți bugetarii care beneficiază de această ordonanță vor primi în medie 150 de lei. Din octombrie, în poliție, se sistează banii pe haine, vă dați seama se primesc 150 de lei și se sistează 250 de lei, adică suntem pe minus. S-a pus în aplicare numai 50% din salariul de bază, fără sporuri, din Legea 153 și nu există nicio garanție că se va da, cândva, diferența. Polițistului i se aplică salariul de bază din 2009 și se adaugă toate sporurile la salariul de bază, ca să ajungă la nivelul salariului minim, și dacă nu se ajunge se adaugă din burtă o sumă forfetară ca să ajungă la nivelul salariului minim. Salariul minim la un agent de poliție este de 600 de lei, este cel din 2009, și la el se raportează totul, inclusiv ajutorul de înmormântare, Doamne ferește, inclusiv chiria, indemnizația de conducere pentru că de aceea nu mai vrea nimeni să fie șef în Poliție și avem o grămadă de împuterniciți, iar la ofițeri salariul minim este în jur de 850 de lei. Deci cu protestele avem o pauză acum pentru că săptămâna viitoare este Consiliul Național al SNPPC, unde se vor discuta variantele de luptă sindicală, unii colegi vor veni cu propuneri noi, cu variante noi, pentru că noi suntem un sindicat care respectă democrația și se va lua o decizie cu o majoritate de voturi”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.