04.08.2022 00:17

Polițiștii își vor striga nemulțumirile în fața Ministerului de Finanțe

Polițiștii își vor striga nemulțumirile în fața Ministerului de Finanțe
Galerie foto

*Sindicatul Național al Polițiștilor anunță reluarea protestelor de stradă începând cu data de marți, 9 august 2022 *Sindicaliștii din poliție solicită acordarea sporurilor, dar și a drepturilor salariale prevăzute de lege, precum și actualizarea pensiilor militare de stat, așa cum prevede legea. La protestele de la București vor participa și polițiști din Dâmbovița

 

Pentru că se simt sfidați de către factorii politici  și guvernamentali cu putere de decizie, Sindicatul Național al Polițiștilor anunță reluarea protestelor de stradă începând cu data de marți, 9 august 2022! Pentru început protestul va avea loc în perioada 9-11 august, în intervalul orar 10.00-12.00, în fața sediului Ministerului de Finanțe. În condițiile în care nu va exista un răspuns pozitiv din partea decidenților, protestul se va extinde.... Sindicaliștii din poliție solicită acordarea sporurilor, dar și a drepturilor salariale prevăzute de lege, precum și actualizarea pensiilor militare de stat, așa cum prevede legea. La protestele de la București vor participa și polițiști din Dâmbovița.

„Deja am anunțat că de marți, 9 august 2022, declanșăm protestele de stradă în fața sediilor ministerelor implicate... Protestul va ține până când se va rezolva problema prin negocieri. Avem proteste planificate în luna august, septembrie, probabil că va culmina la sfârșitul lunii septembrie cu un protest masiv concomitent cu declanșarea grevei în rândul personalului din Ministerul de Interne care are dreptul la grevă... Din județul Dâmbovița vom avea zilnic 15-20 de persoane care se vor deplasa la aceste proteste din categoria polițiștilor, personalului contractual, pensionari MAI care și ei sunt afectați și ați văzute câte discuții sunt pe linie de pensii militare. Semnale nu avem de soluționare a problemelor noastre, doar o discuție care a apărut pe media la Ministerul Muncii, care a primit documentele declanșării conflictului colectiv de muncă, așa cum se procedează pe legea dialogului social și care intenționează medierea situației apărute la nivelul MAI, dar suntem la nivelul de simplu anunț. Nu s-a încercat nicio mediere din partea Ministerului Muncii. Vor să participe la proteste și penitenciarele, dar și organizațiile pensionarilor...”, ne-a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu