02.08.2022 00:14

Polițiștii de la Imigrări, în febra verificărilor

Polițiștii de la Imigrări, în febra verificărilor
Galerie foto

Polițiștii de imigrări, în ultima săptămână, au emis cetățenilor străini și europeni 2.183 de documente privind șederea sau rezidența pe teritoriul României și au gestionat 5.155 de cereri de avize de angajare și 1.754 solicitări de viză. S-au înregistrat 206 de cereri de acordare a unei forme de protecție internațională, s-au emis 329 de documente temporare de identitate eliberate pentru solicitanții de azil, iar pentru 96 de persoane au fost întocmite hotărâri de respingere a cererilor. La bugetul de stat au fost încasate taxe în valoare de 1.170.456 lei.

De asemenea, au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale, cu amendă în valoare totală de 254.800 lei, cetățenilor străini și angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor și angajarea în muncă a acestora.

Polițiștii de imigrări au efectuat 577 de verificări în teren, la nivel național, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini, cu efective proprii și în colaborare cu structuri având atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice și specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, în cadrul cărora au fost depistați 130 de cetățeni străini cu ședere ilegală.

De asemenea, pentru 122 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, 10 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 32 de persoane a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre. În aceeași perioadă, polițiștii de imigrări au aplicat 255 de sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 254.800 lei cetățenilor străini și angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor și angajarea în muncă a acestora.

 

Biroul informare și relații publice