05.01.2023 00:14

Polițiștii de la Imigrări Dâmbovița, la datorie la început de an

Polițiștii de la Imigrări Dâmbovița, la datorie la început de an
Galerie foto

*Oamenii legii au identificat și îndepărtat 5 bărbați din Nepal care se aflau ilegal în România

 

La data de 3 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Dâmbovița au continuat verificările pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență. În urma activităților, polițiștii au identificat cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 44 de  ani, din Nepal, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României. Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre.

De asemenea, pe numele acestora polițiștii de imigrări din Vrancea au emis în luna iulie a anului trecut decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile, dar nu au fost respectate. Ca urmare a celor constatate, în aceeași zi, străinii au fost îndepărtați sub escortă pe la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport „Henri Coandă“ Otopeni.

Totodată, la ieșirea din țară a fost instituită și măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de un an și 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

 

Biroul informare și relații publice