08.01.2024 00:16

Polițiștii continuă misiunile pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii continuă misiunile pentru siguranța cetățenilor
Galerie foto

La data de 4 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 7 acțiuni în sistem integrat, continuând misiunile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității, prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de ordine publică. Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 24 de filtre pe raza întregului județ. În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate 451 de persoane, controlate 283 de autovehicule și testați 92 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 238 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 68.000 de lei, dintre care 191 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, iar 42 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, polițiștii au reținut 10 permise de conducere (6 pentru depășirea regimului legal de viteză) și au retras 9 certificate de înmatriculare.

 

Dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul

sub influența alcoolului sau a altor substanțe

În cursul serii de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au oprit pentru control, în satul Colacu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Brâncoveanu. Întrucât au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe interzise în organism, pentru stabilirea cu exactitate a consumului acestora, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, unde a prezentat un rezultat preliminar pozitiv. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.