20.12.2021 00:15

Pocnitorile dau bătăi de cap târgoviștenilor

Pocnitorile dau bătăi de cap târgoviștenilor
Galerie foto

*Anul trecut, în România, 82 de persoane au fost victime ale materialelor pirotehnice neautorizate

 

A început sezonul petardelor, care mai de care mai zgomotoase, dar și mai periculoase, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie, iar materialele pirotehnice sunt folosite zilnic aproape, cel puțin așa se plâng târgoviștenii pe rețele de socializare. Mai multe persoane au semnalat faptul că se dau petarde, care se aud foarte puternic.

De asemenea, au existat plângeri că ar fi folosite și tunuri artizanale cu carbid, care cutremură geamurile apartamentelor și se aud pe distanțe foarte lungi. Cele mai multe petarde ajung în România din China și se vând clandestin în zona piețelor. Cei care le vând stau nestingheriți ore în șir, în aceleași locuri și întreabă cu jumătate de gură trecătorii dacă vor să achiziționeze petarde sau artificii.

Anul trecut, în România, 82 de persoane au fost victime ale materialelor pirotehnice neautorizate. Chiar și așa, oamenii legi nu fac nimic să-i oprească pe cei care aduc pocnitori în țară, deși ele continuă să producă victime. Iată câteva dintre mesajele de pe rețele de socializare transmise de cetățeni ai municipiului Târgoviște, deranjați de petarde.

,,Nu este posibil să fim expuși în halul acesta, ne este nouă frică să mai ieșim seara, cum putem să ne trimite copiii la colindat în aceste condiții? Îi rugăm pe oamenii legii să-și facă datoria.”

,,În Micro 12, seară de seară, se dau petarde, care de care mai zgomotoase. Nu se ține cont că trec bătrâni, copii, că dorm bebeluși, nimic…Nici pic de poliție, nicio patrulă, nimeni să-i oprească.”

,,Suntem treziți din somn din cauza petardelor, ne speriem în orice moment de ele și nici nu au venit încă sărbătorile. Chiar nu le facem nimeni nimic acestor persoane care încalcă o lege până la urmă?” , au fost câteva dintre mesajele oamenilor revoltați.

 

 

Ștefan Khalil