13.04.2020 15:28

"PNL trebuie să înțeleagă că se impun măsuri urgente care să vină în sprijinul românilor și al mediului de afaceri"


Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Liderii forțelor politice din Parlamentul României au răspuns apelului făcut zilele trecute de PSD, apel făcut pentru inițierea unui dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice.

Singurul partid care nu a răspuns este PNL.

Acum, când întreaga economie mondială are de suferit, PNL trebuie să înțeleagă că se impun măsuri urgente care să vină în sprijinul românilor și al mediului de afaceri. Iar acest lucru se poate doar printr-un efort comun al tuturor politicienilor.

Guvernul Orban are obligația să renunțe în a se poziționa împotriva Parlamentului pentru că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze împreună pentru un plan național care să fie susținut de toate forțele politice.

Este de dorit ca liberalii să participe la combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus. Trebuie să se renunțe la lupta politică și să se dea dovadă de solidaritate politică în interesul cetățenilor. De asemenea, PNL ar trebui să susțină măsurile propuse, indiferent dinspre ce partide vin acestea.

Discuțiile purtate de membrii PSD cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare din trebuie să fie luate în seamă de guvernanți. Măsurile concrete se pot implementa doar dacă există un consens la nivelul parlamentului. Numărul mare de șomeri, precum și situația financiară generată de pierderea locurilor de muncă sunt doar două dintre motivele pentru care liberalii ar trebui să accepte invitația la discuțiile care pot diminua efectele crizei economice. Protejarea consumatorilor și a sănătății românilor trebuie să fie punctul central al unei strategii comune, fără culoare politică.

PSD are deja depusă o lege în Parlament privind plafonarea prețurilor și este firesc să ținem cont și de amendamentele marilor retaileri. Credem că plafonarea prețurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluție în acest moment.

Este nevoie de un dialog continuu pentru a încuraja fermierii și agricultorii români, astfel încât marfa și produsele acestora să ajungă în marile magazine. Liberalii trebuie să fie de acord cu înființarea unor centre de colectare a produselor românești care ar ușura foarte mult situația grea prin care trec agricultorii români.

Acum, până nu este prea târziu, relansăm apelul de unitate politică și invităm PNL, încă o dată, să dea dovadă de maturitate politică și să participe activ la proiectul PLAN PENTRU ROMÂNIA!

Biroul de presă

PSD Dâmbovița