11.04.2014 08:18

PNL nu-și ia ochii de pe Compania de Apă

PNL nu-și ia ochii de pe Compania de Apă
Galerie foto

❚ Purtătorul de cuvânt al liberalilor dâmbovițeni, Gabriel Cioacă, a contracarat motivele pentru care ADI Apă Dâmbovița a decis să atace hotărârea de revocare a Consiliului de Administrație al CATD ❚ Unele dintre problemele invocate de liberali ar fi fost însă rezolvate în ședința de luni a ADI Apă, altele țin de actualizarea documentelor Companiei ❚ PNL pare să-și fi revizuit atitudinea față de Gabriel Grozavu, devenit noul președinte al ADI Apă Dâmbovița, deși nu consideră că funcția obținută de fostul lider liberal e un câștig pentru partid


ANDREI VASILIU


 

Devenită „vedeta” dezbaterilor publice din ultima vreme, situația de la Compania de Apă Târgoviște- Dâmbovița (CATD) a fost abordată și ieri la conferința de presă a PNL. Purtătorul de cuvânt al liberalilor dâmbovițeni, Gabriel Cioacă, a negat neregulile din revocarea Consiliului de Administrație (CA) reclamate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Astfel, Gabriel Cioacă susține că avizul ADI Apă necesar pentru „mazilirea” membrilor CA era cerut pe vechea lege.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„La nivel de executiv s-a luat decizia propunerii pe ordinea de zi a revocării Consiliului de Administrație, decizie care a îndeplinit majoritatea consilierilor municipali. Acum am înțeles că ar fi probleme legate de legalitatea acestei hotărâri. Nu sunt probleme. Cea mai importantă mi s-a părut mențiunea conform căreia nu a existat avizul ADI Apă. E adevărat că actul constitutiv prevede la art. 16 ca ADI să-și dea avizul, numai că această prevedere este caducă și se impune, într-o ședință următoare a Consiliului Local, ca actul constitutiv să se alinieze la legislația actuală. Această prevedere era posibilă până la apariția OG 109, care are altă viziune despre cum sunt numiți membrii în Consiliul de Administrație la o societate cu capital majoritar de stat”, a declarat Gabriel Cioacă, purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița.

 

Nou director CATD Mircea Constantin,

„peticul” la sacul problemelor de la Compania de Apă

Purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița a ținut să sublinieze că ar mai exista o problemă la Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

„În Consiliul de Administrație (CA), din 7 membri, 3 și-au dat demisia. Ca să funcționeze, au nevoie de jumătate plus 1, adică 4 membri. Actul constitutiv spune așa: CA funcționează dacă jumătate plus 1 sunt administratori neexecutivi, nu sunt directori. În cazul de față, 2 sunt directori. Dacă unul dintre ei și-ar da demisia, societatea ar putea funcționa conform statutului”, a mai spus Gabriel Cioacă, sugerând astfel că ar fi necesar ca fie Ninel Cimpoacă, fie Ion Ponorîcă să-și dea demisia din funcțiile de director și să rămână eventual numai în Consiliul de Administrație.

Doar că ADI Apă Dâmbovița a votat în unanimitate luni, 07 aprilie a.c., desemnarea unui nou director interimar, în persoana ing. Mircea Constantin, ceea ce rezolvă practic problema invocată de Gabriel Cioacă.

 

Gabriel Grozavu la președinția ADI Apă „nu e un atu pentru PNL”

PNL Dâmbovița pare să-și fi revizuit puțin atitudinea vizavi de Gabriel Grozavu, după ce vicele CJD a ajuns și președinte al ADI Apă Dâmbovița. Asta deși liberalii nu se declară tocmai mulțumiți cu o funcție pe care „nu au cerut-o”.

„Am avut o discuție cu dl Adrian Țuțuianu de dimineață (n.n. ieri) pe probleme administrative, i-am spus că sunt abordări greșite. N-aș vrea să spun că se pasează responsabilitatea ADI Apă la PNL fiindcă Partidul Național Liberal n-a cerut așa ceva. Înțeleg că e o chestiune administrativă despre cum își gospodărește CJD propria ogradă. E problema de acolo, nu cred că e o problemă politică. Dl Volintiru spunea că dl Grozavu e în concediu. Nu cred că e un atu pentru PNL”, a precizat Gabriel Cioacă, spunând că înlăturarea fostului lider al liberalilor încă nu a intrat în discuția Biroului Teritorial PNL.

„Dl Grozavu e membru de partid, are și o funcție administrativă, cred că e într-o situație bună. Dacă i s-ar retrage sprijinul politic, ar trebui introdus pe ordinea de zi. Nu a fost introdus. Nu am propus acest lucru”, a completat Gabriel Cioacă.