18.03.2014 07:18

PNL Dâmbovița, "aproape inexistent" la alegerile europarlamentare

PNL Dâmbovița,
Galerie foto

❚ Filiala PNL Dâmbovița are o conducere interimară încă din a doua jumătate a anului 2012

 

ANDREI VASILIU


 

O analiză efectuată de șeful de campanie electorală al PNL, Marian Petrache, privind filialele liberale din teritoriu estimează un rezultat deosebit de slab în dreptul PNL Dâmbovița la alegerile europarlamentare. Astfel, pentru județul Dâmbovița, conform informațiilor publicate de site-ul www.stiripesurse.ro, liberalii de la centru „prefigurează un dezastru, filiala fiind aproape inexistentă”.

 

Aceeași analiză plasează filiala dâmbovițeană a PNL pe locul 4 în „Top 10 organizații codașe”, după Argeș, Arad și Bistrița-Năsăud. Primele trei organizații liberale cotate cu cele mai bune scoruri la scrutinul pentru Parlamentul European sunt cele din Iași, Buzău și Galați. La nivel național, ținta fixată de liderii liberali este de 25%, deși scorul care se vehiculează ar fi de 22-23% după discuțiile cu șefii de organizații, mai spune sursa citată.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Președintele Crin Antonescu a anunțat public că va demisiona din fruntea Partidului Național Liberal dacă scorul obținut la alegerile din 25 mai a.c. va fi sub 20%.

 

Interimat interminabil la PNL Dâmbovița

Filiala PNL Dâmbovița are o conducere interimară încă din a doua jumătate a anului 2012, în persoana lui Mihai Volintiru, trimis de la București. În jurul acestuia s-au iscat numeroase controverse în urma atragerii în PNL și susținerii a numeroși membri și simpatizanți ai Partidului Democrat Liberal.

 

Filiala dâmbovițeană a PNL a fost practic împărțită între susținătorii lui Volintiru - veniți în partid după alegerile din 2012 - și vechii liberali dâmbovițeni care au purtat greul organizației de-a lungul campaniilor electorale și care, rând pe rând, sunt excluși din PNL.