27.03.2015 00:18

Plimbare penală

❚ Minorul a furat autoutilitara la volanul căreia a fost surprins în timp ce se... plimba


La data de 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un minor, de 15 ani, din Târgoviște. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și a sustras autoutilitara din zona unei piețe agroalimentare din localitate, pentru a se plimba.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

 

Administratorul unei firme, suspectat de operațiuni comerciale fictive

Bănuit de evaziune fiscală, arestat preventiv

În urma activității ilicite, bărbatul de 35 de ani ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de aproape un miliard de lei vechi

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Dâmbovița au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2013-2014, cel în cauză, în calitate de administrator al unei societăți, ar fi înregistrat în contabilitatea firmei mai multe operațiuni comerciale fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

De asemenea, acesta nu ar fi refăcut documentele contabile în termenul stabilit de organele fiscale și ar fi sesizat sustragerea fictivă a unor documente de evidență financiar-contabilă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 822.000 lei.

La data de 19 martie a.c., față de acesta,instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar. În urma judecării contestației formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița împotriva măsurii dispuse de instanță, Curtea de Apel Ploiești a admis contestația și a dispus arestarea preventivă a administratorului, pentru 30 zile.

 

Compartimentul relații publice al IJP Dâmbovița