26.04.2017 00:21

Plata subvențiilor, la mâna unor funcționari nepregătiți din Ministerul Agriculturii

Plata subvențiilor, la mâna unor funcționari nepregătiți din Ministerul Agriculturii
Galerie foto

❚ Detașat pentru o perioadă de circa șase luni la București, unde a ocupat funcția de director pe ceea ce înseamnă Siguranța Alimentelor, medicul veterinar Sandu Tolea a văzut cu proprii ochi adevărata stare de fapt din ministerul de resort, unde, susține domnia sa, sunt mulți salariați nepregătiți, care mai mult încurcă decât descurcă ❚ „Acești oameni, în loc să te ajute când vii cu dosarul de subvenții, mai rău te încurcă. În toate statele civilizate ale lumii, agricultura este cea care ridică economia”, este semnalul tras de directorul DSV Dâmbovița, dr. Sandu Tolea

VIOLETA STANCIU

 


 

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița pune tunurile pe salariații din Ministerul Agriculturii! Detașat pentru o perioadă de circa șase luni la București, unde a ocupat funcția de director pe ceea ce înseamnă Siguranța Alimentelor, medicul veterinar Sandu Tolea a luat act personal de adevărata stare de fapt din ministerul de resort. Una dintre problemele semnalate de directorul Tolea este slaba pregătire a unor salariați din minister care mai mult încurcă lucrurile, decât le descurcă, în special pe partea de plată a subvențiilor.

„Și subvențiile acestea sunt date ca să fie cheltuite... Din cauza unor oameni care nu prea au de-a face cu agricultura, dar au avut șansa să ocupe un post într-o anumită instituție, unde stau în fața unui calculator... Eu am observat asta la Ministerul Agriculturii, unde am fost la câteva ședințe și discutam cu oameni care habar nu aveau pe ce lume trăiesc. Dacă îi arătam vaca, spuneau că e oaie. Vă jur că am pățit chestii din acestea. Adică, frate, nu ai ce căuta acolo dacă nu ai un pic de experiență. Acești oameni, în loc să te ajute când vii cu dosarul de subvenții, mai rău te încurcă. Uitați-vă la Polonia, cât s-a dus înainte. La fel și Bulgaria, care ne-a depășit... Noi, ce facem? Stăm de ceartă... Trebuie să facem ceva să mișcăm căruța din loc, că altfel nu se mai poate! În toate statele civilizate ale lumii, agricultura este cea care ridică economia”, este semnalul de alarmă tras de directorul DSV Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.