10.08.2017 00:18

Planuri mari pentru zona montană

Planuri mari pentru zona montană
Galerie foto

❚ Județul este „în cărți” cu două investiții importante: realizarea unei parcări publice în zona telecabinei de la Padina - Peștera și construirea a două pârtii de schi în aceeași zonă ❚ Totodată, conducerea Consiliului Județean a solicitat autorităților centrale includerea în Master Planul de Turism și construirea unui centru multifuncțional pentru servicii de urgență în zona montană dâmbovițeană

ANA MARIA POPESCU


Dezvoltarea zonei montane reprezintă o prioritate pentru administrația publică județeană, care nu numai că identifică proiecte care să dezvolte turismul în nordul județului, dar face și demersuri pentru ca acestea să fie susținute financiar de la bugetul de stat sau, de ce nu, din fonduri externe. Și eforturile conducerii forului administrativ județean nu rămân se pare fără ecou, iar veștile privind dezvoltarea turistică și economică a zonei montane dâmbovițene sunt din ce în ce mai bune. Județul a fost prins în Programul Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism, aprobat deja de Guvernul României, cu două investiții importante, respectiv realizarea unei parcări publice în zona telecabinei de la Padina - Peștera și construirea a două pârtii de schi în aceeași zonă. Totodată, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a solicitat autorităților centrale includerea în Master Planul de Turism și construirea unui centru multifuncțional pentru servicii de urgență.

„Atât fosta conducere, cât și actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița au dovedit o preocupare constantă pentru zona montană a județului și au promovat cu consecvență potențialul acestei regiuni. În acest sens, menționăm că autoritățile județene au făcut mari eforturi atât pentru redeschiderea drumului de acces în zona montană, cât și pentru dezvoltarea zonei, din punct de vedere turistic și economic. Urmare a acestor eforturi, dar și a inițiativelor asumate de Consiliul Județean Dâmbovița referitoare la zona montană, județului Dâmbovița i-au fost aprobate, în cadrul Master- Planului investițiilor în turism, două obiective majore, și anume: construirea de pârtii de schi în zona Padina - Peștera și realizarea unei parcări publice, cu dotări conexe, în zona telecabinei Padina - Peștera. La inițiativa conducerii instituției, au fost făcute solicitări pentru includerea în Master Plan a unui centru multifuncțional pentru servicii de urgență și jandarmerie montană. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, îi asigură pe toți cetățenii județului Dâmbovița, dar și pe toate personale interesate de zona Padina - Peștera, de preocuparea sa privind dezvoltarea regiunii montane. În sprijinul acestui fapt sunt și toate demersurile inițiate de Consiliul Județean Dâmbovița pentru declararea stațiunii Moroeni – Padina - Peștera drept stațiune de interes local”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Dâmbovița.