15.06.2022 00:18

Piedici în realizarea sudurii Piranha la Automecanica Moreni!

Piedici în realizarea sudurii Piranha la Automecanica Moreni!
Galerie foto

*„S-au întâmplat niște lucruri destul de dubioase pentru mine dar pânăm când nu vedem substratul și de ce le-a creat unii dintre cei care aveau responsabilități pe linia aceasta, care a fost interesul  lor de a face să nu rezolvăm lucrurile foarte bine...”

 

Violeta Stanciu


 

Parteneriatul dintre Uzina Automecanica Moreni și firma Mowag, pentru realizarea părții de sudură a transportorului blindat Piranha la Moreni, a rămas momentan  în coadă de pește! Chiar dacă cele două părți și-au făcut vizite reciproce, iar elvețienii de la Mowag au fost la Moreni pentru a efectua o auditare în acest sens, au apărut niște probleme care pun în pericol parteneriatul... Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu susține că neînțelegerile au fost  generate, din câte se pare, de reprezentanții Automecanica Moreni și că se fac cercetări în acest sens, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere.

 ,,Toată lumea spune, povestește  și arată cât de interesați și cât de doritori de dezvoltarea industriei de apărare sunt ei, dar vrem să vedem faptele în concret. Este simplu să spunem că vrem, că dorim iar în societățile din industria de apărare să nu fie contracte și comenzi, să nu se dezvolte parteneriate, iar atunci când vrei să închei parteneriate cu firme renumite să întâmpini fel și fel de obstrucționări, unele chiar foarte dubioase și mă refer aici la Moreni.  Știți că sunt discuții pentru ca partea de sudură la  Piranha  să se realizeze la Automecanica Moreni și văd o grămadă de piedici, iar dorința salariaților este foarte mare de a lucra cu General Dinamics și a realiza Piranha. Au venit cei de la firma Mowag să auditeze, dar s-au întâmplat niște lucruri destul de dubioase pentru mine dar pânăm când nu vedem substratul și de ce le-a creat unii dintre cei care aveau responsabilități pe linia aceasta, care a fost interesul  lor de a face să nu rezolvăm lucrurile foarte bine... Trebuie să facem o cercetare minuțioasă  în așa fel încât să putem vedea care sunt adevărații  vinovați de lucrurile nu au funcționat... în normalitate.  Eu nu vreau să mă gândesc că proiectul va pica, dar vreau să mă gândesc ca Mowag va colabora cu Moreni pe sudură, care să se realizeze la noi, dar v-am spus că în momentul de față s-au întâmplat niște lucruri negative create de responsabili din societatea Automecanica Moreni. Momentan nu pot să spun mai mult pentru că nu dețin toate informațiile și să nu pic într-o eroare, dar voi veni cu explicații pe chestia asta. Noi sperăm că vom deveni colaboratori ai firmei elvețiene’’, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.