24.05.2018 00:21

Piață românească, mărfuri de import

Piață românească, mărfuri de import
Galerie foto

* Cea mai mare piață agroalimentară din municipiu este sufocată de produse din import * Deși cumpărătorii preferă legumele și fructele românești, ei trebuie să se mulțumească totuși cu cele aduse din alte țări, din fericire la prețuri cam la fel  * Atenție însă, comercianții nu recunosc decât dacă sunt întrebați că marfa nu e autohtonă și dau vina pe secetă pentru întârzierea apariției acesteia

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

z Cea mai mare piață agroalimentară din municipiu este sufocată de produse din import z Deși cumpărătorii preferă legumele și fructele românești, ei trebuie să se mulțumească totuși cu cele aduse din alte țări, din fericire la prețuri cam la fel  z Atenție însă, comercianții nu recunosc decât dacă sunt întrebați că marfa nu e autohtonă și dau vina pe secetă pentru întârzierea apariției acesteia
 
Corvin Dumitrică
Cea mai mare piață agroalimentară din Târgoviște, 1 Mai, este plină ochi de legume și fructe de tot felul. Marfa este nu numai din belșug, ci și foarte bine așezată pe tarabe, iar vânzătorii amabili ar face orice pentru a o vinde.
Puțini știu însă că în mare parte fructele și legumele sunt aduse din import. Dacă sunt întrebați de proveniența mărfii, comercianți spun printre dinți că aceasta este din alte țari și motivează că seceta întârzie apariția produselor românești.
Deși preferă legumele și fructele autohtone, mulți cumpărători ne-au declarat că nu au de ales și sunt nevoiți să cumpere cireșe, căpșuni sau roșii și castraveți din țări precum Turcia, Spania, Franța sau Cipru.
l „Din păcate, anul acesta nu a fost unul foarte bun pentru agricultura românească. A fost cam secetă și anumite produse nu s-au dezvoltat așa cum trebuie și am fost nevoiți să aducem marfă din import. Se vinde destul de bine. Clienții s-au obișnuit și cu marfă din alte țari”. l „Destul de puțina marfă românească. Se vinde destul de bine și marfa din import, dar dacă ar avea posibilitatea să aleagă, clienții ar prefera legume și fructe produse la noi.” l „Nu se compară cu cele autohtone. Nu au gustul produselor romanești. Cumpărăm, dar mai puțin. Mai sunt și romanești, dar mult mai puține”. l „În general caut legume și fructe produse în România. Anul acesta, din păcate, sunt mai puține și suntem nevoiți să cumpărăm ce găsim. Să sperăm că în curând o să apară și legume și fructe romanești că sunt mult mai gustoase”.
Prețurile sunt asemănătoare și chiar dacă marfă importată are un aspect mai plăcut, consumatorii spun că gustul produselor românești este net superior celor importate.Cea mai mare piață agroalimentară din Târgoviște, 1 Mai, este plină ochi de legume și fructe de tot felul. Marfa este nu numai din belșug, ci și foarte bine așezată pe tarabe, iar vânzătorii amabili ar face orice pentru a o vinde. Puțini știu însă că în mare parte fructele și legumele sunt aduse din import. Dacă sunt întrebați de proveniența mărfii, comercianți spun printre dinți că aceasta este din alte țari și motivează că seceta întârzie apariția produselor românești. Deși preferă legumele și fructele autohtone, mulți cumpărători ne-au declarat că nu au de ales și sunt nevoiți să cumpere cireșe, căpșuni sau roșii și castraveți din țări precum Turcia, Spania, Franța sau Cipru. * „Din păcate, anul acesta nu a fost unul foarte bun pentru agricultura românească. A fost cam secetă și anumite produse nu s-au dezvoltat așa cum trebuie și am fost nevoiți să aducem marfă din import. Se vinde destul de bine. Clienții s-au obișnuit și cu marfă din alte țari”. * „Destul de puțina marfă românească. Se vinde destul de bine și marfa din import, dar dacă ar avea posibilitatea să aleagă, clienții ar prefera legume și fructe produse la noi.” * „Nu se compară cu cele autohtone. Nu au gustul produselor romanești. Cumpărăm, dar mai puțin. Mai sunt și romanești, dar mult mai puține”. * „În general caut legume și fructe produse în România. Anul acesta, din păcate, sunt mai puține și suntem nevoiți să cumpărăm ce găsim. Să sperăm că în curând o să apară și legume și fructe romanești că sunt mult mai gustoase”. Prețurile sunt asemănătoare și chiar dacă marfă importată are un aspect mai plăcut, consumatorii spun că gustul produselor românești este net superior celor importate.