20.07.2016 00:25

Piața Mihai Viteazu, în plin proces de modernizare

Piața Mihai Viteazu, în plin proces de modernizare
Galerie foto

❚ Executivul Primăriei a decis să demareze lucrările de reabilitare și modernizare din fonduri proprii și să transforme această zonă într-un spațiu urban funcțional și atractiv ❚ Proiectul de reabilitare și modernizare a Pieței vizează amenajarea spațiului prin crearea unui ansamblu unitar, adecvat unei platforme pietonale, cu locuri pentru odihnă, socializare și spații de tip piațetă, iar în cadrul proiectului va fi reabilitată și pusă în funcțiune și fântâna arteziană de lângă Casa Sindicatelor ❚ „Este vorba despre o reamenajare a Pieței Mihai Viteazu, vom avea schimbate total aleile, vor fi plăci de granit din care se va realiza noul pavaj de la această piață. De asemenea, va fi montat mobilier urban, vor fi făcute pergole, în general toată zona va fi schimbată radical. Sunt peste 8000 de metri pătrați care intră în reabilitare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan ❚ Acesta este numai primul pas de modernizare și reabilitare a ceea ce înseamnă zona centrală a municipiului Târgoviște; urmează Parcul Mitropoliei și Piața Tricolorului

ANA MARIA POPESCU

 


 

Conducerea Primăriei Târgoviște nu-i scapă din ochi pe constructorii care lucrează la reabilitarea Pieței Mihai Viteazu! Ieri, primarul municipiului, Cristian Stan, împreună cu cei doi viceprimari, Carmen Holban și Cosmin Bozieru, au mers pe șantierul deschis în Piața Mihai Viteazu pentru a verifica la fața locului dacă lucrările avansează conform planului. Piața Mihai Viteazu, ce se află în centrul municipiului Târgoviște, în apropierea Catedralei Mitropolitane, Piața Tricolorului și Scuarul Primăriei, se afla într-o stare avansată de degradare, drept pentru care Executivul Primăriei a decis să demareze lucrările de reabilitare și modernizare din fonduri proprii și să transforme această zonă într-un spațiu urban funcțional și atractiv.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Pieței vizează amenajarea spațiului prin crearea unui ansamblu unitar, adecvat unei platforme pietonale, cu locuri pentru odihnă, socializare și spații de tip piațetă. Pentru reabilitarea pieței sunt prevăzute lucrări de modernizare a sistemului de alei, ceea ce înseamnă că trotuare actuale și platformele existente vor fi demolate și vor fi refăcute trasee similare, cu spații pietonale mai largi și alei noi. În proiect sunt prevăzute lucrări de desfacerea a pavajelor existente, refacerea și completarea fundației de balast pentru noile alei, curățarea coloanelor existente, restaurarea elementelor decorative și a soclului statuii, betonarea aleilor și placarea lor cu plăci de granit, amplasarea de pergole de lemn, montarea de rastele de biciclete, montarea de cișmele, bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, bolarzi și reflectoare pentru steaguri, refacerea și extinderea sistemului de iluminat exterior al pieței și refacerea instalațiilor sanitare și electrice. Totodată, în cadrul proiectului va fi reabilitată și pusă în funcțiune și fântâna arteziană de lângă Casa Sindicatelor. Valoarea investiției, după realizarea licitației, este de 1.690.538,40 lei, iar lucrările sunt realizate de asocierea dintre SC MODUS CF SRL și SC REAL DESIGN TRUST SRL. Durata de execuție a lucrărilor prevăzută în contract este de 10 luni, însă, după discuția de ieri cu constructorii, primarul municipiului dă asigurări că lucrările vor fi terminate până cel târziu în luna noiembrie a acestui an. Reabilitarea Pieței Mihai Viteazu este însă numai primul pas în procesul de modernizare a zonei centrale a municipiului reședință de județ. Edilul Târgoviștei a anunțat că are în plan ca, din fonduri pe Ordonanța 28, să reabiliteze și platoul din fața Prefecturii, respectiv Piața Tricolorului.

„Zona va fi schimbată radical”

„Reabilitarea Pieței Mihai Viteazu este un proiect la care noi am ținut foarte mult, un proiect pe care sperăm să-l finalizăm în acest an, în avans față de termenul contractual. Practic, este vorba despre o reamenajare a Pieței Mihai Viteazu, vom avea schimbate total aleile, vor fi plăci de granit din care se va realiza noul pavaj de la această piață. De asemenea, va fi montat mobilier urban, vor fi făcute pergole, în general toată zona va fi schimbată radical. Valoarea inițială a investiției a fost de 2,4 milioane lei, rezultatul în urma licitației este de 1,6 milioane lei.Va fi reabilitată și fântână de lângă Casa Sindicatelor. Practic, sunt peste 8000 de metri pătrați care intră în reabilitare. Acesta este numai primul pas de modernizare și reabilitare a ceea ce înseamnă zona centrală a municipiului Târgoviște. Urmează Parcul Mitropoliei, sperăm ca prin fonduri atrase prin Ministerul Mediului să reușim să obținem o finanțare pentru acest parc. De asemenea, poate cel mai important obiectiv va fi Piața Tricolorului, la momentul de față căutăm o finanțare, am identificat pe Ordonanța 28. Vrem ca întreaga zonă, Piața Tricolorului coroborată cu reabilitarea clădirii Consiliului Județean și cu Cinematograful Independența să devină o zonă unitară și foarte atractivă”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.