08.11.2017 00:25

Piața Bărăției, rămasă aproape pustie

Piața Bărăției, rămasă aproape pustie
Galerie foto

* Doar legumicultorii se încăpățânează să vină cu marfă proaspătă în fiecare zi și, așa cum vin, așa pleacă * Piața Bărăției este una dintre cele mai pustii și lipsite de clienți din Târgoviște, iar cea mai căutată rămâne Piața 1 Mai * ”Marfă este, însă clienți nu. Probabil și din cauza frigului, nu știm ce să mai credem. Mulți preferă să meargă în hypermaketuri”, se plâng micii producători * Speranța moare ultima: În ciuda lipsei vadului, legumicultorii continuă să vină în Piața Bărăției * ”Nu este nimeni. Stăm aici și înghețăm de frig, în speranța că cineva va veni să cumpere ceva și de la noi.” * ”Marfă este, însă clienți nu. Probabil și din cauza frigului, nu știm ce să mai credem. Mulți preferă să meargă în hypermaketuri.” * ”Sunt zile întregi în care nu reușim să strângem bani nici să ne plătim taraba. Dacă vânzarea va merge în continuare atât de greu, o să renunțăm. Ne îmbolnăvim stând aici degeaba.” * ”Nu vindem mai nimic. Nici vara nu prea vindeam, acum deloc. În Piața 1 Mai vindem mai bine, însă nici acolo nu mai vindem cum vindeam înainte.”

 

CORVIN DUMITRICĂ


Dacă în Piața 1 Mai din municipiul Târgoviște vânzările merg oarecum bine, în Piața Bărăției clienții lipsesc cu desăvârșire. Cu toate acestea, zilnic mai mulți producători vîn în piață cu legume de tot felul, sperând ca cineva să vină să le cumpere marfă.

Vânzările sunt atât de mici, încât nu ajung, uneori, nici pentru plata chiriei

Zona este destul de populate, însă puțini sunt cei care vîn în piață pentru a face cumpărăturile de zi cu zi. Legumicultorii spun că, de cele mai multe ori, vânzările sunt atât de mici, încât nu reușesc să stângă bani nici măcar cât să plătească chiria la tarabă. Nici măcar fructele și legumele nu mai au căutare în piețe Cu toate acestea, zilnic mai mulți legumicultori vin și își expun marfa pe tarabe, așteptând potențialii cumpărători. Vânzările scăzute par a fi și din cauza hypermarketurilor. În ultima perioadă, tot mai mulți târgovișteni se îndreaptă către acestea, inclusiv pentru a cumpăra fructe și legume, pe care altădată le căutau doar în piețele agro-alimentare.