20.06.2017 00:17

Piața Aurora, aproape pustie

Piața Aurora, aproape pustie
Galerie foto

❚ Deși este cunoscută ca una dintre cele mai puțin căutate piețe, producătorii se încăpățânează să vină zi de zi cu marfă proaspătă care, însă, zace pe tarabe până este aruncată ❚ „Păcat de banii investiți și de munca noastră”, „Venim zilnic, însă avem zile când nu vindem nici cât plătim chiria la tarabă”; „Probabil mulți cumpărători se îndreaptă spre hipermarketuri, nu știu ce să mai cred. Păcat de produsele pe care le avem la vânzare” ❚ „Cheltuim bani din buzunar ca să venim la piață. Vânzări zero”, ni s-au plâns comercianții

CORVIN DUMITRICĂ


Dacă în Piața 1 Mai sunt destui clienți încât să-i mulțumească pe comercianți, în Piața Aurora clienții lipsesc aproape cu desăvârșire, deși încă de la primele ore ale dimineții, legumicultori din întregul județ vin zilnic în piață cu marfă proaspătă și de calitate. Numai că lipsa clienților face ca legumele și fructele să zacă pe tarabe până se strică, legumicultorii fiind nevoiți să o arunce. Oamenii spun că înregistrează pierderi destul de mari, vânzările scăzute din această perioadă făcând ca mulți dintre ei să renunțe la această îndeletnicire.

􀁺 „Este o piață care mereu a fost cu probleme. Aici niciodată nu au mers vânzările bine. Însă noi am tot sperat că o să se îndrepte lucrurile și o să avem și noi vânzări mai bune. Deocamdată trăim doar cu speranța.” 􀁺 „Avem produse proaspete, însă stăm cu ele pe tarabe până când se alterează, după care suntem nevoiți să le aruncam. Păcat de banii investiți și de munca noastră.” 􀁺 „Venim zilnic, însă nu cred că o să mai venim mult timp. Avem zile când nu vindem nici cât plătim chiria la tarabă. În acest caz suntem nevoiți să renunțăm. Probabil mulți cumpărători se îndreaptă spre hipermarketuri, nu știu ce să mai cred. Păcat de produsele pe care le avem la vânzare.” 􀁺 „Nu se mai merită. În Piața 1 Mai merge treaba puțin mai bine, aici mai deloc. Cheltuim bani din buzunar ca să venim la piață. Vânzări zero.”

Legumicultorii iau în calcul să se îndrepte către alte piețe. Însă există și cei mai sceptici care cred că nici în alte piețe din alte localități nu vor avea vânzări mai mari și se gândesc să renunțe la a mai cultiva terenurile.