10.01.2022 00:09

Pițian și-a dat seama că a greșit

Pițian și-a dat seama că a greșit
Galerie foto

Înainte de startul sezonului în curs, Chindia Târgoviște a pierdut câțiva jucători importanți, iar aici putem să îi numim pe Marian Aioani, Denis Dumitrașcu, Andrei Pițian sau Vadim Rață. Doi dintre ei au evoluții apreciate, Aioani și Rață, care au devenit jucători de bază la Farul, respectiv FC Voluntari. În schimb, Dumitrașcu și Pițian au ales să meargă la FC Argeș, dar au evoluat mai puțin, situația fiind cu adevărat complicată în cazul fundașului.

Săndoi a atras atenția că cei doi fac o greșeală în vară, iar ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni a dovedit că antrenorul oltean a avut dreptate. Pițian a plecat de la Chindia, când avea locul de titular garantat, era om de bază pentru Emil Săndoi, avea evoluții apreciate și era iubit de suporterii târgovișteni. A mers la FC Argeș, acolo nu a mai beneficiat de aceeași încredere, nu prea a prins echipa și a fost nevoit să se despartă de formația alături de care și-a propus lucruri mărețe la începutul sezonului.

Din păcate, lucrurile nu au mers așa cum și-a dorit Pițian, acesta a realizat probabil că a greșit și s-a întors la Chindia, fiind în cantonamentul echipei din Antalya. Săndoi îl cunoaște bine pe Pițian, a ales să treacă peste faptul că fundașul a părăsit echipa într-un mod nu tocmai plăcut, pentru că se poate baza pe el și că acesta poate ajuta echipa târgovișteană să-și îndeplinească obiectivul. Au mai fost cazuri de jucători care au plecat de la Chindia în mod ciudat, vezi exemplele Honciu și Ispas, dar care nu au mai revenit la Târgoviște, în ciuda faptului că nu au avut experiențe tocmai plăcute din momentul în care au părăsit echipa dâmbovițeană.

Pițian este un caz special, un fotbalist care se poate impune din nou la Chindia, dar va trebui să muncească enorm pentru asta, pentru că locul de titular nu este garantat nimănui, indiferent de nume. Pentru formația târgovișteană urmează o parte secundă a sezonului incendiară, iar Emil Săndoi are nevoie de jucători dispuși să muncească mult pentru a o ține departe pe Chindia departe de zona periculoasă a clasamentului. Alegerea pe care Pițian a făcut-o în vară a fost una greșită, dar va avea șansa să se revanșeze în fața colegilor, a staff-ului tehnic, a conducerii și a suporterilor târgovișteni în meciurile care vor urma.

 

 

Cosmin Sava