16.02.2017 00:10

Petruța Iugulescu nu mai vrea să managerieze arbitrajul dâmbovițean

Petruța Iugulescu nu mai vrea să managerieze arbitrajul dâmbovițean
Galerie foto

❚ „Vă dați seama că într-un asemenea moment nu voi accepta o funcție de conducere la Comisia Județeană de Arbitri Dâmbovița. În niciun caz, e exclus. Apoi, nu mai mă văd lucrând cu președintele Asociației Județene de Fotbal, după experiența din 2014”, a transmis categoric ecusonul FIFA ❚ „S-a ajuns în cel mai de jos punct pentru arbitrajul dâmbovițean. Îmi pare rău pentru colegii mei și chiar dacă vor ieși într-un final cu bine din toate acestea, va rămâne un moment negru, o pată pe imaginea arbitrajului dâmbovițean”, a mai spus Petruța ❚ Implicat în scandalul arbitrilor „deghizați”, Cristian Catană a suferit câteva lovituri, pe lângă cea de imagine. A fost reținut de la delegări ca arbitru, fiind îndepărtat și din Comisia pentru Statutul Jucătorului ❚ „Chiar aș vrea să vorbesc despre cele întâmplate, dar cunoașteți foarte bine că nu pot să o fac. Vă transmit, în schimb, că nu am luat în calcul să demisionez din funcția de secretar al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița și nici voi pleca de aici”, a vorbit Catană ❚ Ieri a apărut în mediul online informația că CS Petrești se va retrage din campionatul Ligii a IV-a. Cristian Catană nu a confirmat-o, spunând că nu există un document oficial care să garanteze o asemenea decizie

COSTIN MIHAI


 

După Ciprian Iugulescu, un alt nume propus să preia șefia arbitrajului dâmbovițean refuză categoric să se implice. Petruța Iugulescu nu ia în calcul o revenire pe poziția de președinte al CJA, cel puțin nu într-o formulă cu Tudor Emil conducător al Asociației Județene de Fotbal. „Vă dați seama că într-un asemenea moment nu voi accepta o funcție de conducere la Comisia Județeană de Arbitri Dâmbovița. În niciun caz, e exclus. Apoi, nu mai mă văd lucrând cu președintele Asociației Județene de Fotbal (n.r. Tudor Emil), după experiența din 2014. În opinia mea, cel mai potrivit să conducă arbitrajul dâmbovițean este Ciprian Iugulescu”. Numai că Ciprian Iugulescu a transmis într-un mod tranșant că nu este interesat sub nicio formă să prezideze CJA sau AJF Dâmbovița.

Mihai Motan, promovat prin programul talente

„S-a ajuns în cel mai de jos punct pentru arbitrajul dâmbovițean. Îmi pare rău pentru colegii mei și chiar dacă vor ieși într-un final cu bine din toate acestea, va rămâne un moment negru, o pată pe imaginea arbitrajului dâmbovițean. Cât a fost domnul Ion Coman președinte la Comisia Județeană de Arbitri Dâmbovița, lucrurile au mers foarte bine, a știut să gestioneze activitatea, iar lotul era unul numeros”, a mai spus ecusonul FIFA de fotbal feminin, acum ofițer județean pentru programul talente. „Mihai Motan va susține prin acest program testele fizice și teoretice cu arbitrii de la Liga a III-a. Sunt convinsă că le va lua, după care va fi delegat la două-trei meciuri din Liga a III-a, unde va fi monitorizat, iar pe baza recomandărilor, probabil că va fi și promovat în lotul pentru eșalonul trei”. Altfel, Petruța a mai transmis că nici măcar soțul său, Ionuț Iugulescu, nu ar fi atras de o funcție de conducere pe raza arbitrajului dâmbovițean.

Arbitrii dâmbovițeni sunt derutați

Arbitrajul dâmbovițean traversează probabil cel mai dur moment din istorie. Președintele CJA, Ioan Negoescu, și-a anunțat public demisia, urmând să și-o prezinte și în scris după 21 februarie, când va reveni în țară, „interimarul” Ciprian Iugulescu refuză orice funcție de conducere, iar vicepreședintele Cristian Grigorașcu a fost demis. Iar variantele de completare a posturilor cheie nu sunt prea multe, plus că nici nu prea se încumetă nimeni să se implice acum. Mulți dintre arbitrii importanți au fost suspendați din activitate până la finalizarea anchetelor în care sunt implicați, iar cei rămași pe baricade se tem de ce o să urmeze, cu riscuri tot mai mari la meciurile de județ. „Sunt câțiva arbitri care iau în calcul să abandoneze. Unora a ajuns să le fie frică să meargă și la meciuri amicale”, au transmis surse din interior.

Cristi Catană nu renunță la funcția de secretar al AJF Dâmbovița

Implicat în scandalul arbitrilor „deghizați”, Cristian Catană a suferit câteva lovituri, pe lângă cea de imagine. A fost reținut de la delegări ca arbitru, fiind îndepărtat și din Comisia pentru Statutul Jucătorului. „Chiar aș vrea să vorbesc despre cele întâmplate, dar cunoașteți foarte bine că nu pot să o fac. Vă transmit, în schimb, că nu am luat în calcul să demisionez din funcția de secretar al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița și nici voi pleca de aici”. Catană a convocat Adunarea Generală pentru 9 martie, iar din informațiile noastre, vor apărea și voci care vor solicita revocarea din funcție a președintelui Tudor Emil. E suficient să fie prezente două treimi din numărul total al membrilor afiliați, iar apoi jumătate plus unul să voteze împotriva lui Tudor.

Se retrage sau nu CS Petrești?

Ieri a apărut în mediul online informația că CS Petrești se va retrage din campionatul Ligii a IV-a. Cristian Catană nu a confirmat-o, spunând că nu există un document oficial care să garanteze o asemenea decizie. „Jordan Ivașcu a spus că vrea să retragă echipa din Petrești din competiție, apoi a transmis că nu o mai retrage, nu e nimic concret. La noi nu a ajuns nimic oficial care să solicite retragerea din campionatul Ligii a IV-a a echipei CS Petrești”. Cum nicio altă formație din eșaloanele județene nu a luat în acest an o decizie a abandonului.