27.09.2022 00:10

Petrea este optimist cu privire la evitarea retrogradării

Petrea este optimist cu privire la evitarea retrogradării
Galerie foto

* Primul meci al Chindiei cu noua conducere tehnică are loc astăzi, în play-off-ul Cupei României, cu CSA Steaua București.

 

COSMIN SAVA


 

După înfrângerea cu Universitatea Cluj, colaborarea dintre Chindia Târgoviște și Adrian Mihalcea s-a încheiat. Pe banca tehnică a formației târgoviștene a ajuns Toni Petrea, ultima dată la FCSB, iar ca antrenor secund a fost adus Cristi Țermure, un nume respectat în fotbalul dâmbovițean. Primul meci al Chindiei cu noua conducere tehnică are loc astăzi, în play-off-ul Cupei României, cu CSA Steaua București. Poziția echipei târgoviștene din campionat nu este una deloc bună, pentru că nu s-a obținut nicio victorie în cele zece partide disputate. Chindia 

„Am venit să creștem nivelul echipei”

Petrea este conștient că formația târgovișteană trece printr-o perioadă dificilă, dar crede că poate salva echipa de la retrogradare. „Suntem conștienți de momentul delicat în care echipa se află. Suntem pe un loc care nu onorează Chindia. Am venit cu sufletul deschis, alături de Cristi Țermure, să ajutăm, să creștem nivelul echipei și să adunăm cât mai multe puncte, ca să ne îndepărtăm de această poziție deloc plăcută. Am entuziasm, sper să transmit asta jucătorilor. În momentul de față, cred că le lipsește încrederea în forțele proprii, deși consider că este un grup bun de jucători. Cu siguranță, nu au valoarea locului pe care îl ocupă în clasament.  Ne așteaptă o perioadă dificilă, trebuie să conștientizăm toți oamenii din jurul echipei că trebuie să fim foarte uniți pentru a ne îndeplini obiectivul de salvare de la retrogradare. Cu unii dintre ei am lucrat, am urmărit meciurile în perioada asta. Îi știu, am jucat împotriva multora dintre jucătorii pe care îi antrenez acum. În trecut am făcut și analize la echipele pe care le întâlneam, așa că îi cunosc în mare parte pe jucători. Ușor, ușor ne vom cunoaște mai bine, atât eu pe ei, cât și ei pe mine, ca stil de lucru”.

„Sunt șanse mari să îndeplinim obiectivul”

„Consider că e un lot bun de jucători, asta e cel mai important. Mi-e greu să vorbesc despre ce a lipsit echipei sau ce nu s-a făcut bine, pentru că ar însemna să vorbesc despre fostul antrenor. Poate în anumite momente a avut neșansă, altceva nu vreau să comentez, pentru că îmi respect colegii și nu vreau să fac comentarii vizavi de fostul antrenor. Procentual ne gândim că mai avem 20 de jocuri din sezonul regular, sunt șanse mari să câștigăm puncte. Urmează play-out-ul, se înjumătățesc punctele și orice meci va fi important. Sunt șanse mari să îndeplinim acest obiectiv, de a ne salva de la retrogradare”, a completat Petrea.