19.09.2014 00:10

Peste o sută de sancțiuni rutiere în câteva ore

În data de 17 septembrie a.c., în intervalul orar 15.00-20.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Târgoviște și Băleni, au desfășurat o acțiune pe linia verificării respectării regulilor de pe raza localităților limitrofe municipiului Târgoviște.

Au fost oprite în trafic pentru control peste 360 de autovehicule. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 14840 de lei. 52 de conducători auto au fost sancționați contravențional pentru că nu purtau centura de siguranță și 8 pentru folosirea telefonului mobil în timpul deplasării, fără ca acesta să fie prevăzut cu sistem tip „mâini libere”. Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a 4 conducători de atelaje și a 6 pietoni, pentru nerespectarea regulilor privind circulația.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

De asemenea, un conducător auto a fost amendat pentru nerespectarea Legii 136/1995 privind asigurările și reasigurările în România, fiindu-i retrase certificatul de înmatriculare al autovehiculului și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița