22.10.2014 00:14

Peste o mie de amenzi rutiere într-o săptămână

Peste o mie de amenzi rutiere într-o săptămână
Galerie foto

❚ Cele mai multe sancțiuni contravenționale s-au aplicat șoferilor vitezomani

P.D.


În perioada 13-19 octombrie a.c., au fost înregistrate 15 accidente rutiere în județ. Din fericire, 14 dintre acestea au fost ușoare. Surprinzător sau nu, cele mai multe accidente s-au produs în urma abaterilor bicicliștilor. În ceea ce privește locul producerii accidentelor, 5 au fost înregistrate pe drumurile naționale ce tranzitează județul și alte 5 pe raza localităților Târgoviște, Găești și Pucioasa.

În această perioadă, poliți știi rutieri au acționat în permanență pe străzi și au aplicat 1011 sancțiuni contravenționale, din care 663 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 237 pentru cei care nu purtau centura de siguranță și nu foloseau sistemele de retenție omologate. Atenția polițiș- tilor s-a îndreptat și spre pietoni (12 persoane au fost amendate pentru traversarea părții carosabile prin loc nepermis), conducătorii de mopede, motociclete și atelaje, precum și către bicicli ști, 54 dintre aceștia fiind depistați nerespectând regulile de circulație.

Au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 21 de certificate de înmatriculare. În cazul a nouă șoferi s-a dispus reținerea permisului de conducere ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, iar pentru alți 5 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.