06.03.2015 00:16

Peste o mie de absențe la simularea Bac-ului

Peste o mie de absențe la simularea Bac-ului
Galerie foto

❚ A doua probă, obligatorie a profilului, respectiv Matematică pentru Real și Istorie pentru Uman, au lipsit 1395 de liceeni dâmbovițeni, majoritatea din liceele tehnologice, cursurile seral și fără frecvență ❚ Astăzi, doar elevii de clasa a XII-a vor mai susține un examen de simulare, proba la alegere ❚ Rezultatele vor fi afișate pe 12 martie și vor fi analizate în cadrul școlilor, cu părinții și respectiv la Inspectoratul Școlar

VIRGIL VOINESCU


Liceenii dâmbovițeni din clasele a XI-a și a XII-a nu au manifestat interes nici pentru a doua probă scrisă din calendarul simulării examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Datele Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița relevă că la ambele clase, dar în special în liceele tehnologice (clasele de seral și frecvență redusă), a existat un număr însemnat de absențe. „La simularea probei scrise obligatorii a profilului au fost înscriși la clasa a XI-a 3812 elevi, s-au prezentat 3041, au absentat 771. La clasa a XII-a au fost înscriși 4493 și s-au prezentat 3869, au absentat 624. Elevii care sunt la Real au dat proba la Matematică, iar cei de la Uman – la Istorie”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmbovița, prof. Mihaela Anton. Această a doua probă a simulării a decurs normal, fără eliminați, așa cum s-a întâmplat la Limba și literatura română (unde a existat o eliminare).

Proba la alegere, numai pentru clasele a XII-a

Astăzi, 6 martie a.c., numai elevii de clasele a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și a specializării, acest examen de azi fiind ultimul din calendarul simulării. „Cei de la profilul Real, în funcție de opțiune, vor susține examenul la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, iar cei de la profilul Uman, la Geografie sau Socio- Umane”, ne-a mai declarat prof. Mihaela Anton. Rezultatele vor fi comunicate în data de 12 martie a.c. Conform metodologiei, rezultatele se vor analiza cu elevii, individual și la clasă, în cadrul Consiliului profesoral al clasei, în ședințele cu părinții și la Inspectoratul Școlar. În urma discuțiilor, se vor impune măsuri până la Bacalaureatul propriu-zis. Notele obținute la simulare, la cererea scrisă a elevului, pot fi trecute în catalog.