30.12.2014 00:18

Peste 40.000 de obiecte pirotehnice, confiscate în două zile

Peste 40.000 de obiecte pirotehnice, confiscate în două zile
Galerie foto

În zilele de 27 și 28 decembrie a.c., polițiștii au continuat acțiunile pentru prevenirea, identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

Au fost constatate 3 infracțiuni în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive și au fost indisponibilizate 41256 de articole pirotehnice din clasele I, II și III. Agenți din cadrul Poliției Târgoviște au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 29 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit în interiorul vehiculului peste 40000 materiale pirotehnice, din categoria a II-a a căror deținere sau comercializare este interzisă de lege. De asemenea, un tânăr, de 25 de ani, a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare, fără drept, 979 de produse pirotehnice.

Pe numele celor doi, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii de infracțiuni incriminate de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la definitivarea cercetărilor, să fie înaintate, cu propunere procedurală, unității de parchet.

 

Compartimentul relații publice al IJP Dâmbovița