22.02.2023 00:15

Peste 300 de infracțiuni în domeniul silvic constatate de Poliție

Peste 300 de infracțiuni în domeniul silvic constatate de Poliție
Galerie foto

Sancțiuni în valoare totală de aproximativ 204.320 de lei au fost date în urma unor acțiuni organizate la nivel județean, în anul 2022, pentru combaterea ilegalităților în domeniul silvic, informează șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, Viorel Polexe.

Acesta a transmis în cadrul unei conferințe de presă că au fost efectuate 182 de acțiuni și peste 230 de controale. Acțiunile au fost organizate în fondul forestier, dar și în vegetația forestieră din afara fondului forestier. Totodată, au fost făcute verificări privind prelucrarea, depozitarea și valorificarea materialului lemnos, dar și pentru legalitatea transportului materialului lemnos și alte controale.

Astfel, potrivit comisarului șef al IPJ Dâmbovița, Viorel Polexe, anul trecut, au fost sesizate 310 infracțiuni, dintre care 42 în mediul urban și 268 în mediul rural.  Totodată, au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale și a fost reținută în vederea confiscării, atât faptic, cât și contravaloric cantitatea de 152.06 metri cubi de lemn rotund pentru foc.

„La nivel național, în domeniul silvic se produc numeroase infracțiuni, iar noi încercăm fim foarte atenți și prevenim astfel de fapte în județul nostru. La acțiunile pe care le-am demarat anul trecut în acest domeniu, au mai participat, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai gărzilor forestiere, ai RN.P – Romsilva, ai ocoalelor silvice de regim, precum și alte forțe”, a transmis Viorel Polexe, șeful IPJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil