23.08.2019 00:18

Peste 250 de arbori noi vor fi plantați în Parcul Mitropoliei

Peste 250 de arbori noi vor fi plantați în Parcul Mitropoliei
Galerie foto

*„Nu, nu vor fi tăiați copaci, ba din contră vor fi plantați peste 250 de arbori noi acolo, urmând ca și zona respectivă să se transforme”, a ținut să sublinieze primarul Cristian Daniel Stan

*Proiectul tehnic de modernizare a fost primit și urmează să fie lansată în această săptămână licitația de execuție pentru Parcul Mitropoliei

 

Ștefan Khalil


 

Parcul Mitropoliei va avea mai mulți copaci decât înainte! Deși au apărut zvonuri în ultimul timp că în Parcul Mitropoliei vor fi tăiați mulți copaci după debutul lucrărilor de modernizare  și a reabilitare a spațiului din zona centrală a orașului, conducerea Primăriei Târgoviște infirmă aceste zvonuri și, mai mult, anunță că vor fi plantați în jur de 250 de arbori noi.

Proiectul tehnic de modernizare a fost primit și urmează să fie lansată în această săptămână licitația de execuție pentru Parcul Mitropoliei.

„Pentru că am avut foarte multe întrebări pe această temă, despre faptul că vor fi tăiați copaci din Parcul Mitropoliei, trebuie să lămurim locuitorii municipiului Târgoviște. Nu, nu vor fi tăiați copaci, ba din contră vor fi plantați peste 250 de arbori noi acolo, urmând ca și zona respectivă să se transforme. Acum se lucrează la Piața Tricolorului, Parcul Mitropoliei va intra în reabilitare, depinde cât de repede se termină licitația, în orice caz, poate chiar în acest an. De asemenea, urmează să lansăm licitația de execuție și pentru Piața Revoluției, scuarul acela din fața fostei cofetării „Casata”, accesul dinspre Casa Sindicatelor către Primăria municipiului Târgoviște și, cu acest proiect, zona centrală a municipiului Târgoviște va fi transformată, dacă aici mai adăugăm și proiectul pe transportul public, care are în vedere reabilitarea Bulevardului Mircea cel Bătrân, dar și proiectele pe bugetul propriu care vizează printre altele reabilitarea  Bulevardului Libertății”, a declarat edilul Cristian Daniel Stan.

Potrivit acestuia, în zona centrală a orașului nu mai rămâne nimic de reabilitat, urmând ca orașul nostru să arate cu totul și cu totul diferit.

,,Iată că avem investiții în cartiere, avem de asemenea investiții în zona municipiului Târgoviște, încă așteptăm să semnăm contractul de finanțare pe cele mai importante proiecte pe fonduri europene. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, a mai completat primarul Cristian Daniel Stan.

Printre arborii care vor îmbogăți spațiul verde din Parcul Mitropoliei se numără platani (plantații înalte, de 8-10m, în aliniament) și magnolii (vegetație medie, 4-6m).