23.11.2021 00:13

Peste 200 de urgențe pe zi

Peste 200 de urgențe pe zi
Galerie foto

*La sfârșitul săptămânii trecute, au sunat la 112 nu mai puțin de 264 de dâmbovițeni

*În week-end și începutul acestei săptămâni, numărul solicitărilor a mai scăzut, dar în nicio zi nu au fost sesizate mai puțin de 220 de cazuri de urgență

 

Deși numărul infectărilor cu virusul Sars-CoV-2 de la nivel județean, dar și național au scăzut, restul cazurilor de urgență rămân constante! Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, numărul de solicitări pentru cazurile de urgență trece zilnic de 200. La sfârșitul săptămânii trecute, au sunat la 112 nu mai puțin de 264 de dâmbovițeni. În week-end și începutul acestei săptămâni, numărul solicitărilor a mai scăzut, dar în nicio zi nu au fost sesizate mai puțin de 220 de cazuri de urgență. Mihail Gheorghe, managerul SAJ a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

„Numărul urgențelor este și el în scădere, față de lunile trecute, când interveneam pentru cazurile grave COVID foarte frecvent. Cu toate aceste, tot avem foarte multe intervenții zilnice. În ultimele trei zile am avut peste 200 de cazuri de urgență în 24 de ore. Atenție, nu vorbesc despre toate intervențiile, cum sunt de exemplu testările COVID și care nu reprezintă o urgențe, ci doar intervenții. Acum trei zile am avut 264 de cazuri de urgență, acum două zile 228, ieri 223 și tot așa. Media este undeva la peste 200 și ceva. Este adevărat, de când cazurile de COVID au început să scadă, nu mai sunt nici acele situații de pacienți care sunt extrem de afectați de virus, cu simptome grave, cel puțin în ultima perioadă”, a precizat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

Astfel, chiar dacă infectările de COVID scad de la o zi la alta, personalul ambulațier rămâne cu ,,garda ridicată”.

Ștefan Khalil