21.04.2015 00:15

Peste 1200 de șoferi, amendați pentru viteză

Peste 1200 de șoferi, amendați pentru viteză
Galerie foto

❚ Acțiunile au avut caracter preventiv și s-au desfășurat în cadrul campaniei „Speed” a polițiilor europene


În perioada 13 – 19 aprilie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii dâmbovițeni au desfășurat o acțiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei „Speed”, a polițiilor rutiere europene TISPOL.

Au fost folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat 1594 de sancțiuni contravenționale. 1210 conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 14 situații au fost reținute și permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Reamintim conducătorilor auto că depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, se sancționează de prevederile O.U.G. 195/2002, astfel: depășirea cu 10-20 Km/h constituie contravenție și se sancționează cu 2-3 puncte amendă și 2 puncte penalizare; depășirea cu 21-30 Km/h constituie contravenție și se sancționează cu 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare; depășirea cu 31-40 Km/h constituie contravenție și se sancționează cu 6-8 puncte amendă și 4 puncte penalizare; depășirea cu 41-50 Km/h constituie contravenție și se sancționează cu 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare; depășirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise, constituie contravenție și se sancționează cu 9-20 puncte amendă și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița