06.05.2022 00:10

Perioadă de grație în plan juvenil

Perioadă de grație în plan juvenil
Galerie foto

Fotbalul dâmbovițean a calificat trei echipe în optimile de finală al campionatelor naționale ale juniorilor republicani. Lider este Chindia, cu formații calificate atât la U19, cât și la U17, în timp ce Clubul Sportiv Școlar Târgoviște a mers mai departe la U17. Adevărat, vorbim despre a doua competiție juvenilă ca valoare la nivel național, sub Liga Elitelor, însă și aici sunt multe cluburi importante din fotbalul românesc.

CSȘ Târgoviște traversează, la rându-i, o perioadă de grație în plan juvenil, cu nu mai puțin de opt echipe calificate la turneele finale, după ce a obținut deja argintul național la baschet masculin U18. Patru sunt de baschet, două de volei, una de handbal și cea de fotbal, despre care am scris mai sus. Asta înseamnă că sportul dâmbovițean are viitor, că produce talente și că merită investit la bază.

Cu mici excepții, toate aceste echipe sunt alcătuite din copii ai județului, dornici de afirmare sportivă. Să sperăm că în câțiva ani îi vom vedea la echipele importante de seniori din Dâmbovița sau, de ce nu, la cluburi și mai puternice. Nu stăm rău nici la disciplinele individuale olimpice, cu performanțe obținute la înot, atletism, box, judo sau lupte.

Și mai multe medalii au fost cucerite anul acesta la sporturile neolimpice, unde se fac la fel de multe sacrificii. Dacă mai spunem că în Târgoviște avem trei echipe de seniori la nivelul primei ligi, fotbal, baschet și volei, ultima campioană națională, sportul chiar traversează momente frumoase. Este foarte important să rămână Chindia în Liga 1, în timp ce FC Pucioasa își încearcă șansa la barajul de promovare în Liga a 2-a.

 

 

Costin Mihai