01.08.2014 00:19

Perfecționare europeană la Casa Corpului Didactic Dâmbovița

Perfecționare europeană la Casa Corpului Didactic Dâmbovița
Galerie foto

❚ Instituția dâmbovițeană, în parteneriat cu CFIE Valladalid Spania, va implementa în luna octombrie 2014 proiectul intitulat „Trening to performance” ❚ Intenția celor implicați în proiect este de a învăța din experiența altei instituții de formare pentru profesori, pentru ca aceștia să aibă activități mult mai bune cu elevii din învățământul preuniversitar ❚ Proiectul a fost aprobat cu 97 de puncte din 100 posibile, ocupând locul III din 156 de proiecte depuse pe domeniul educației adulților

 

VIRGIL VOINESCU


 

Casa Corpului Didactic (CCD) Dâmbovița, în parteneriat cu CFIE Valladalid Spania, instituție specializată în formarea cadrelor didactice, va implementa în luna octombrie 2014 proiectul intitulat „Trening to performance”.

 

Având ca aplicant CCD, este un proiect de mobilitate pentru educația adulților Erasmus+, cu finanțare europeană. Proiectul vizează dezvoltarea competențelor manageriale, realizarea de proiecte de dezvoltare a resurselor umane din perspectivă instituțională, realizarea programelor de formare continuă vizând dezvoltarea unui set de 10 competențe (care le vor include și pe cele 8 competențe cheie de nivel european), realizarea activităților științifice și metodice din perspectiva finalităților strict aplicative, precum și realizarea unei analize de nevoi de formare din perspectivă instituțională.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Învățare și perfecționare continuă

Potrivit directorului CCD, prof. Aurora Solomon, intenția metodiș- tilor de la Casa Corpului Didactic este de a dobândi noi cunoștințe în domeniul metodicii.

„Intenționăm să ne perfecționăm, să aflăm practici noi, experiențe noi în planul competențelor manageriale în ceea ce privește dezvoltarea de proiecte și resurse umane din perspectivă instituțională”, a arătat prof. Aurora Solomon.

Intenția celor implicați în proiect este de a învăța din experiența altei instituții de formare pentru profesori, pentru ca aceștia să aibă activități mult mai bune cu elevii din învățământul preuniversitar.

„CCD se perfecționează pentru ca, la rândul său, să perfecționeze la standarde europene personalul didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar dâmbovițean”, a mai spus prof. Aurora Solomon.

Proiectul a fost aprobat cu 97 de puncte din 100 posibile, ocupând locul III din 156 de proiecte depuse pe domeniul educației adulților.