31.12.2014 00:20

Pepiniera de la Găești face profit din puieții forestieri

Pepiniera de la Găești face profit din puieții forestieri
Galerie foto

❚ Cu un milion de puieți, din care jumătate pot fi comercializați în orice moment, perspectivele sunt încurajatoare ❚ Totodată, Pepiniera găeșteană este recunoscută și pentru gama variată de plante ornamentale

VIOLETA STANCIU

 


 

Pepiniera Centrală Găe ști reprezintă unul dintre obiectivele importante ale Direcției Silvice Dâmbovița! Cu un milion de puieți forestieri, dintre care 500.000 pot fi comercializați în orice moment, Pepiniera Centrală Găești este pe profit în momentul de față, iar perspectivele sunt încurajatoare.

La această pepinieră se găsește și o gamă variată de plante ornamentale care pot fi achiziționate la prețuri avantajoase.

„La Pepiniera Centrală Găești ne menținem pe acel un milion de puieți. În urma contractului anual, la pepinieră avem un excedent de 500.000 de puieți forestieri, acum de vânzare. Ne-a ajutat și Teatrul Târgoviște și a cumpărat 100 de brazi la ghiveci. Sunt singurii brazi pe care am reușit să-i valorificăm. Reușita cea mai mare de prindere o au speciile de plante ornamentale de la Pepiniera Centrală Găești. Avem o gamă destul de variată și mare. Avem puieți de platan și mesteacăn. Invit târgoviștenii, mai ales primarii de orașe, să vină la Direcția Silvică, în special la Pepiniera Centrală Găești să achiziționeze plante la prețuri de trei ori mai mici decât în orice altă pepinieră particulară. Ar fi frumos să avem bulevardele cu platani, iar la anul, în toamnă, sigur vor depăși 2 metri. La Pepiniera de la Găești există profit. Ne-am preocupat să producem puieți forestieri și să-i vindem”, ne-a explicat directorul Direcției Silvice Dâmbovița, ing. Costel Preda.