20.07.2022 00:14

Pensionarii vor pensiile mărite cu 16%

Pensionarii vor pensiile mărite cu 16%
Galerie foto

*Președintele CJPV, Gheorghe Popa a transmis că în ultimele ședințe ale Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice s-a discutat despre faptul că toate organizațiile se vor mobiliza și vor face presiuni asupra Guvernului

 

Organizațiile județene și naționale ale pensionarilor fac presiuni asupra guvernanților, după ce aceștia au anunțat că pensiile nu vor fi mărite în următoarele luni. Vârstnicii din România fac din ce în ce mai greu față valului de scumpiri, iar cei mai mulți dintre aceștia se tem  de problemele financiare pe care le vor întâmpina la iarnă, când vor fi din nou facturi mari la curent și gaze.

La ultima ședință a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, președintele organizației, Gheorghe Popa, a ridicat din nou problema pensiilor. Acesta a transmis că în ultimele ședințe ale Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice s-a discutat despre faptul că toate organizațiile se vor mobiliza și vor face presiuni asupra Guvernului, astfel încât, de la 1 septembrie 2022, pensiile să fie mărite cu 16%, așa cum prevede legea.

„Este anormal ce se întâmplă, ca pensiile să nu fie mărite nici de la 1 septembrie, așa cum s-a discutat inițial. Am văzut în iarna care a trecut cât de greu se descurcă pensionarii. Oameni în vârstă care mureau de frig și foame în case. Nu este normal ca într-o țară europeană să mai existe așa ceva? Nu cerem decât să fie respectată legea, iar guvernanții noștri să-și îndrepte puțin atenția și către vârstnicii care au muncit o viață întreagă”, a fost mesajul președintelui pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa.

 

 

Ștefan Khalil