24.11.2022 00:16

Pensionarii se mobilizează pentru creșterea punctului de pensie cu 15%

Pensionarii se mobilizează pentru creșterea punctului de pensie cu 15%
Galerie foto

*Directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Ciprian Toni Mihai, i-a asigurat pe pensionari că până la 31 martie 2023 va fi finalizat procesul de evaluarea al tuturor dosarelor de pensie

 

 

Ștefan Khalil


Ieri, la sediul Instituției Prefectului Dâmbovița, în sala mică „Mihai Viteazul” a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. La ședința prezidată de Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, a participat și subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu.

 În cadrul acestei întruniri, tema principală a fost preocuparea Casei Județene de Pensii privind aplicarea prevederilor legislative pentru recalcularea pensiilor. Directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Ciprian Toni Mihai, i-a asigurat pe pensionari că până la 31 martie 2023 va fi finalizat procesul de evaluarea al tuturor dosarelor de pensie. La punctul diverse, a fost dezbătut subiectul privind majorarea punctului de pensie, seniorii exprimându-și nemulțumirea asupra deciziei coaliției de guvernare, ca acesta să fie mărit cu 15%, în loc de 12,5%. Astfel, președintele Gheorghe Popa a transmis că vineri, 25 noiembrie 2022, Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, organizație din care face parte, se va întruni pentru a discuta despre toate aceste nemulțumiri ale pensionarilor din România și de a le înainta guvernanților.

„Vineri va fi conferința Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice și vom susține ca în Parlament să se țină în dezbatere majorarea punctului de pensie cu 15%. De asemenea, îl rugăm pe președintele României, Klaus Iohannis să nu promulge legea pentru majorarea punctului de pensie cu 12,5%”, a transmis în cadrul ședinței președintele Gheorghe Popa.