08.06.2023 00:12

Pensionarii nu mai vor tichete gratuite pentru călătoriile CFR

Pensionarii nu mai vor tichete gratuite pentru călătoriile CFR
Galerie foto

La ultima întrunire a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița cu reprezentanții Instituției Prefectului, membrii organizației au ridicat o serie de probleme cu care se confruntă pensionarii. Printre altele, cei aflați în Consiliul Județean al Peroanelor Vârstnice au ridicat și problema tichetelor pentru pensionari, pentru călătoriile cu trenul.

Aceștia spun că tichetele sunt inutile, deoarece sunt foarte puțini pensionari care le și folosesc. Astfel, reprezentanții vârstnicilor din Dâmbovița au propus ca numărul acestor tichete să se restrângă, iar banii să fie realocați către o altă formă de sprijin, care ar fi mult mai utilă pentru pensionari. Prin vocea președintelui organizației județene a pensionarilor, Gheorghe Popa, vârstnicii le cer guvernanților să se gândească la o altă modalitate ca seniorii României să fie ajutați.

„Avem un număr de tichete de călătorii pe CFR, care sunt plătite absolut degeaba. Toți de la această masă le primim. Să spună cineva de aici dacă le-a și folosit. Vă spunem noi că nu le folosește niciun pensionar. Poate doar în cazuri excepționale. Noi am mai discutat această problemă în întrunirile noastre și am zis mereu că acestea ar trebui transformate într-un alt venit pentru pensionari”, a transmis președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

Prefectul județului, Claudia Gilia, i-a asigurat pe vârstnici că această problemă va fi  transmisă către Guvernul României, pentru a fi găsită o altă modalitate ca pensionarii să fie sprijiniți. „Într-adevăr, această măsură nici mie nu mi se pare una foarte utilă. Ar trebui să se transforme într-o altă formă de sprijin resursele financiare de aici”, a fost răspunsul Claudiei Gilia, prefect al județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil