19.05.2023 00:15

Pensionarii nu ies în stradă pentru proteste

Pensionarii nu ies în stradă pentru proteste
Galerie foto

În aceste săptămâni, sindicatele din învățământ, polițiștii și pensionarii au ieșit masiv în stradă să protesteze în Piața Victoriei din București, dar și în alte orașe ale țării, pentru a-și cere drepturile. Conducerea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița anunță că în acest moment nu se gândesc să iasă în stradă.

Președintele Gheorghe Popa a declarat că într-adevăr, punctul de pensie trebuie să crească în raport cu rata inflației și este de partea celor care au ieșit să protesteze. Totuși, la Dâmbovița, organizațiile de pensionari aleg în continuare să semnaleze problemele cu care se confruntă prin discuțiile pe care le au  în ședințele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, nu în stradă, în continuare, aceștia preferând calea dialogului.

„Vedem că se protestează mult în țară pentru creșterea salariilor în sănătate, învățământ, în poliție și pentru creșterea pensiilor. Noi, la Dâmbovița, o să alegem în continuare calea dialogului și nu vom ieși în stradă. Asta nu înseamnă că nu suntem și noi nemulțumiți de deciziile pe care le-a luat acest Guvern, dar considerăm că întotdeauna, discuțiile civilizate au avut rezultate mai mari decât protestele în stradă. Aceasta este decizia noastră, pentru un moment”, a declarat președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

 

 

Ștefan Khalil