26.05.2022 00:17

Pensionarii nevoiași, sub protecția autorităților județene

Pensionarii nevoiași, sub protecția autorităților județene
Galerie foto

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, care este și membru al Consiliului Național al Pensionarilor, a ridicat din nou problema creșterii valorii punctului de pensie

 

În sala Mihai Viteazul de la Consiliul Județean Dâmbovița, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice. La această întrunire a luat parte Prefectul județului, Claudia Gilia, dar și veterani de război, cadre militare în rezervă și retragere, și clasele de ajutor reciproc ale pensionarilor.

Primul punct al ordinii de zi a vizat preocuparea Poliției de Proximitate pentru identificarea persoanelor vârstnice care locuiesc singure, izolate și care pot deveni victime ale infractorilor. Prefectul județului, Claudia Gilia, a ridicat câteva probleme legate de acest subiect, întrebându-i pe reprezentanții IPJ Dâmbovița dacă au mai fost situații încare siguranța vârstnicilor care locuiesc singuri a fost pusă în pericol și ce acțiuni se întreprind pentru ei?

Comisarii de poliție au afirmat că au mai fost sesizate asemenea situații, unul recent chiar în zona Fieni. La punctul diverse de pe ordinea de zi, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, care este și membru al Consiliului Național al Pensionarilor, a ridicat din nou problema creșterii valorii punctului de pensie. Acesta a spus că subiectul a fost dezbătut și la nivel național, iar pensionarii vor continua să facă demersuri pentru a-și câștiga dreptul dovedit prin lege.

 


Ștefan Khalil