15.06.2022 00:16

Pensionarii cer majorarea punctului de pensie cu 16%

Pensionarii cer majorarea punctului de pensie cu 16%
Galerie foto

*Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița nu exclude posibilitatea să fie organizate acțiuni de protest și la nivel județean

 

Ștefan Khalil


Reprezentanții Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița luptă în continuare pentru ca actualul Guvern al României să majoreze punctul de pensie în acest an. Potrivit președintelui Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, la ședința de luna aceasta cu membrii și asociațiile pensionarilor din județ, se va dezbate din nou problema majorării punctului de pensie.

La ședință va participa și conducerea Prefecturii Dâmbovița. Conducerea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița nu exclude posibilitatea să fie organizate acțiuni de protest și la nivel județean.

„Nu este normal ca pensionarii să fie dați deoparte. Am văzut în iarna care a trecut cât de greu se descurcă pensionarii. Oameni în vârstă care mureau de frig și foame în case. Nu este normal ca într-o țară europeană să mai existe așa ceva? Nu cerem decât să fie respectată legea, iar guvernanții noștri să-și îndrepte puțin atenția și către vârstnicii care au muncit o viață întreagă, care au contribuit economic, social și cultural pentru această țară.  Ne vom mobiliza și da, poate vor fi pensionari care vor ieși în stradă să protesteze alături de sindicaliști, care au ridicat și problemele pensionarilor, nu doar pe a celor din mediul bugetar”, a transmis Gheorghe Popa, președintele pensionarilor din Dâmbovița.