12.01.2015 00:11

Pensionarii cer creșteri mai mari de pensii în 2015

Pensionarii cer creșteri mai mari de pensii în 2015
Galerie foto

❚ Prin vocea președintelui CJPV, Gheorghe Popa, vârstnicii dâmbovițeni au solicitat Casei de Pensii și Ministerului Muncii atât creșterea punctului de pensie, cât și reducerea prețurilor la biletele de tratament

V. V.


Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, Gheorghe Popa, apreciază „lucrurile bune făcute de Guvern pentru pensionari”, respectiv majorarea punctului de pensie cu 5 procente, ce acoperă o parte din inflație, creșterea pensiilor sociale și restituirea unor drepturi tăiate de fosta guvernare Boc pentru unele categorii de pensionari.

Măsurile „trebuie să continue cu reducerea prețului la biletele de tratament și creșterea punctului de pensie la 45% din valoarea salariul mediu brut pe economie”, ne-a declarat președintele CJPV D-ța, Gheorghe Popa, care a spus că pensionarii se așteaptă ca în acest an creșterea pensiei să fie ceva mai mare de 5%.

La acest moment, valoarea punctului de pensie este de 43,5% din salariul mediu brut pe economie.

„Noi am cerut atât președintei Casei Naționale de Pensii, Elena Ciutan, cât și ministrului Muncii, Rovana Plumb, ca începând cu 1 octombrie a.c. să se acorde încă o majorare la toate pensiile din sistemul public de pensii, deci pentru toate categoriile de pensionari. De asemenea, legat de biletele de tratament pentru pensionari, am solicitat ca, începând cu anul acesta, Ministerul Muncii să pună în discuție o reducere a prețului, pentru că biletele nu mai sunt de 18 zile. A intervenit o reducere de 2 zile și, în acest caz, pensionarii noștri consideră că ar trebui să fie scăzut și cuantumul de contribuție al pensionarilor, de la 50% din valoarea pensiei, undeva în jurul a 40%”, a adăugat Gheorghe Popa.